Sincer sa fiu, cred ca daca as incerca sa o rezolv amiabil nu as avea sanse de succes. Dupa ce mi s-a spus la telefon ca nu pot accesa nici pachetul initial pentru care platisem 99 de lei, i-am spus direct ca mi se pare o escrocherie ceea ce face iar dansa a mai si avut tupeul sa ma ameninte ea pe mine cu judecata. Studiind internetul, am vazut ca mai exista o serie de astfel de cazuri
Este prima data cand postez pe acest site, asa ca va rog sa ma iertati daxa cumva nu am creat acest topic in forum-ul corect.
Astazi am fost abordat la piata romana de catre o persoana de la o agentie, care mi-a propus ceva legat de promovarea unor haine pentru diverse branduri in mall uri. Mi-a oferit cateva detalii, apoi m-a invitat sa vin pana sus daca vreau sa aflu mai multe detalii. Am intrat in apartament, unde o fata mi-a explicat ca trebuie sa platesc 99 de lei, suma ce imi va fi returnata la primul proiect. Am achitat aceasta suma si am completat un chestionar de prezentare care mentiona suma platita. Ba chiar am primit si bon fiscal.
Apoi m-a complimentat foarte mult si mi-a spus ca vede potential in mine si ar putea sa imi stabileasca o intalnire cu directoarea, ceea ce ar insemna sa trec direct la nivelul 2 de proiecte, unde pot castiga bani seriosi. Cum necum, "directoarea" m-a aburit si am semnat un contract care ma obliga la plata a 398 de euro, iar pe ei ii obliga sa imi faca un set de fotografii. Am platit un avans de 200 de lei si a ramas sa vin cu restul de bani si sa mi se faca fotografiile
Deoarece ulterior in cursul zilei am realizatca nu pot face rost de restul de bani pentru contract, am decis sa incerc macar sa merg la un proiect de nivel 1. Dupa ce am sunat-o la telefon pe directoare, aceasta mi-a spus ca nu pot participa nici macar la proiectele de nivel 1 pana nu aduc si restul banilor, desi am achitat deja cei 99 de lei. Dupa ce am mai citit pe internet, mi-am dat seama ca aceasta este o escrocherie clasica de tip "agentie de casting-uri" si m-am decis sa recuperez banii
Ceea ce vreau eu să vă întreb este dacă în baza ordonanței menționate mai sus aș putea să-mi recuperez banii (macar cei 200 pentru care exista un contract) având în vedere faptul că am fost abordat în strada?
In cazul ordonantei am gasit scrisa si urmatoare definitie pentru contract in afara spatiilor comerciale:
c) încheiat în spaţiile comerciale ale profesionistului sau prin orice mijloace de comunicare la distanţă, imediat după ce consumatorul a fost abordat în mod personal şi individual, într-un loc care nu este spaţiul comercial al profesionistului, în prezenţa fizică simultană a acestuia şi a consumatorului;