avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela constantinescu

Activitate gabriela constantinescu

Sint afișate pe listele de plata de la avizier numai costurile, fara consumuri. Dar bănuială mea este că au afișat cum le-a convenit, nicidecum ce a transmis firma care face citirile, fiind conștienți că nimeni nu primește informații de la acea firma pe motiv de Legea privacy, in afara de conducerea AP. Nu e posibil ca un apt cu doua persoane sa aibe un leu de plata luna de luna la apa calda. Nu au fost plecați nicăieri, au locuit permanent in apt.
Dacă cer lămuriri conducerii AP ori mă refuza ori îmi dă aceleași cifre pe care tot ei le-au afișat la avizier. Pe mine mă interesează ce a transmis firma de apometre care face citirile și calculele. Au dreptate cei ce doresc contracte direct cu furnizorii; in cazul meu plătesc salarii conducerii AP ca sa mă împiedice să văd cu ochii mei ce transmite firma de apometre, ca sa mă oblige să plătesc furaciunile lor afișate la avizier.

w_v_w_v a scris:

Daca aveti rubrica consum individual apa rece apoi alaturi cost apa rece si consum apa calda si cost apa calda verificati daca e corect.
Daca au cativa litri 0.020m3 e afisat 0.02m3 si va raportati lapretul unui m3.
In cazul in care nu va lamuriti va adresati scris catre presedintele asociatiei si cereti lamuriri.

Verificarea corectitudinii consumului de apa.
Unii membri din conducerea AP au "1 leu" la consumul de apa caldă (AC) și apa rece (AR). Acesta situație se vede din listele de plata afișate la avizier.
Menționez că toate apt au apometre cu citire radio cu excepția a trei apt care sint trecute la pausal.
Firma care a instalat apometrele nu îmi furnizează nici o informație pe motiv de GDPR și că are contract încheiat cu asociația, așa că nu da date proprietarului.
Dacă cer informații asociatiei, îmi dă ceea ce au afișat la avizier.
Dacă nu am acces la sursa, adică ce a transmis firma de apometre către AP, nu am cum sa verific daca cifrele afișate la avizier sunt corecte.
Ce posibilități am să mă lămuresc in aceasta problema? Exista vreo soluție? Care?
Mulțumesc
Testament: Dețin prin certif.de moștenire jumătate dintr-un imobil, cealaltă jumătate fiind moștenită de fratele meu. Pot sa fac testament cuiva pe jumătatea mea fara sa fie făcută dezmembrarea și partajul pe acest imobil? Mulțumesc
Am greșit raspunzind la provocări în afara subiectului. Mai bine sa nu ne îndepărtăm de la întrebarea inițială.

Adam Grecu a scris:

Doamna gabriela constantinescu,
Sa nu uitati un lucru: nu administratorul despre care faceti vorbire si mai ales din cauza lui:
...Din cauza acestui adm, care a pus în pericol și a compromis toată conducerea AP, , nu mai vrea nimeni nici o funcție în AP. Nu pot sa scriu aici, dar acest adm a făcut multe pagube blocului, datorii, distrugeri prin inundații în 4 apt prin nerepararea acoperisului-terasei blocului timp de 10 ani, inundații repetate de fecale la subsol in boxe, ani la rind...,dar prime își punea de mai multe ori pe an, apare cu un leu la consum apa calda multe luni la rind, învrăjbește locatarii, s-au format grupuri antagoniste, cei care sint împotriva adm și care îl susțin, avind și aceștia "scheleți in dulap", mereu tensiuni , scandaluri, etc....

Eu atat va rog, sa aveti grija ca din toate cele de enumerate de catre dvs., ba si mai mult, nu sunt atributiunile administratorului, ci ale altcuiva - si cred ca stiti la cine ma refer !
Succes!

Va mulțumesc. Dar art 348 din Noul Cod Penal cum se aplica? Sau mai bine zis care articol are relevanță mai mare?
"""""CAPITOLUL IV
Infracţiuni privitoare la regimul stabilit pentru alte activităţi reglementate de lege
Art. 348. Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă."""""

robert1958 a scris:

Potrivit art. 102 lit. q din legea nr. 196/2018 „ desfășurarea de către persoane fizice sau juridice a activității de administrare a condominiilor fără îndeplinirea condițiilor prevăzute la art. 64” ( adică fără atestat ) se sancționează cu amenda contravențională prevăzută alin. 2 lit. d, respectiv de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Potrivit art. 102. alin. 4 lit. b, ancțiunile contravenționale se aplică de către primari sau de împuterniciții acestora sau de către Poliția Locală, deci proprietarul nu are de ce să se adreseze justiției pentru constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor contravenționale.

gabriela constantinescu a scris:

Au fost făcute sesizări la acele compartimente pentru "evenimente" destul de semnificative și răspunsurile au fost niște articole de lege cu îndrumarea că proprietarul are dreptul să se adreseze justiției. Nu au fost aplicate nici un fel de sancțiuni, nici măcar avertismente.

Au fost făcute sesizări la acele compartimente pentru "evenimente" destul de semnificative și răspunsurile au fost niște articole de lege cu îndrumarea că proprietarul are dreptul să se adreseze justiției. Nu au fost aplicate nici un fel de sancțiuni, nici măcar avertismente.

robert1958 a scris:

Faceți o sesizare la compartimentele prevăzute la alin. (1) al art. 10 din legea nr. 196/2018.

[ link extern ]

gabriela constantinescu a scris:

Administratorul blocului a încasat salarii fara sa aibă atestat de administrare condominii. Cît timp am la dispoziție să îi fac o reclamație, după care nu mai am dreptul ? Care este perioada permisă pentru a face o reclamație la organele competente? Care sunt aceste instituții ? Mulțumesc.

Situația este mult mai complexă decât am putut scrie aici, adică nici 10% din probleme. Repet, inutil a face comentarii, in loc sa primească omul niste răspunsuri la o întrebare, care îi sint necesare; răspunsuri la obiect, fara interpretari. Mulțumesc

w_v_w_v a scris:

Daca este asa de ce nu ati candidat la functia de presedinte?
Era de ajuns sa va oferiti si rezolvati problema.
Il dadeati afara inediat duoa sedinta pe administrator.

Din cauza acestui adm, care a pus în pericol și a compromis toată conducerea AP, , nu mai vrea nimeni nici o funcție în AP. Nu pot sa scriu aici, dar acest adm a făcut multe pagube blocului, datorii, distrugeri prin inundații în 4 apt prin nerepararea acoperisului-terasei blocului timp de 10 ani, inundații repetate de fecale la subsol in boxe, ani la rind...,dar prime își punea de mai multe ori pe an, apare cu un leu la consum apa calda multe luni la rind, învrăjbește locatarii, s-au format grupuri antagoniste, cei care sint împotriva adm și care îl susțin, avind și aceștia "scheleți in dulap", mereu tensiuni , scandaluri, etc.... Nu degeaba întreb aici anumite aspecte. Nu mai judecați dacă nu cunoașteți exact niște realități ale unei situații. Cine pune întrebări pe aceste forumuri nu cred că o face din distracție, mai degrabă din disperare. Se știe ce se întâmplă prin blocuri. Nu e de mirare că cineva întreabă tot felul de chestiuni. Ar fi de preferat sa i se răspundă omului la intrebare, fara interpretari.

w_v_w_v a scris:

Doamna dupa ce ca nu aveti de nici unele in asociatie acum vreti sa ramaneti si fara administrator.
Ca nu a reinnoit atestatul ce mai conteaza. Asa sunt cei mai multi dintre ei.
Aveati o persoana care se ocupa cat de cat de asociatie.
Ati renuntat sa cereti despagubiri acum doar vreti sa il reclamati.

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Dumneavoastra daca nu va pricepeti deloc de ce doriti sa incurcati lucrurile.
Va mai mirati de ce le nu aveti presedinte si nu doreste nimeni cand dumneavoastra sunteti pusa numai pe reclamatii.
De ce nu v-ati facut dv presedinte.
Oricum ar fi daca o luati la bani marunti conform legii 196/,2018 totul e nelegal in asociatia dv si majoritatea.
Dar asta nu insemna ca lucrurile nu sunt facute bine.

Luati si cititi legea 16/2018 pentru inceput ai pe urma ganditi-va cum sa mearga lucrurile.

Administratorul blocului a încasat salarii fara sa aibă atestat de administrare condominii. Cît timp am la dispoziție să îi fac o reclamație, după care nu mai am dreptul ? Care este perioada permisă pentru a face o reclamație la organele competente? Care sunt aceste instituții ? Mulțumesc.