avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela constantinescu

Activitate gabriela constantinescu

Administratorul Asociației de proprietari a încasat salarii fara sa aibe atestatul valabil de citiva ani, deci fără să aibă dreptul. Se pot cere despăgubiri ? Cui se cer aceste despăgubiri? Administratorului sau Asociatiei de proprietari? ( Adică tot noi proprietarii plătim aceste despagubiri?)
Mulțumesc
Asoc de propr fara conducere.
Ce se întâmplă dacă după terminarea mandatelor și demisia tuturor din conducerea AP, nu mai vrea nimeni, dar absolut nimeni nici o funcție în conducerea AP??? Menționez că rămîne doar firma de administrație angajata și cenzorul.
Ce soluții există??? Cine semnează pt contul AP in banca? Nu putem sa obligam pe nimeni sa preia o funcție.
Mulțumesc.
Mulțumesc

latka a scris:

Nu există nici o cale legală, în situația dată. Iar dacă se folosește cea ilegală, numirea sa va fi oricând contestabila de către oricine e interesat, în instanță și se pot cere și despăgubiri, pentru indemnizații încasate fără a avea dreptul.



Președinte AP fara sa fie proprietar

Fiul unui proprietar din bloc vrea sa preia funcția de președinte As de Propr dar acest fiu nu este proprietar. Exista vreo cale legala sa dețină această funcție în situația dată?
Mulțumesc
Această situație reintra in art. 348 Noul Cod Penal ???
Exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi Infracţiuni privitoare la regimul stabilit pentru alte activităţi reglementate de lege
CAPITOLUL IV
Infracţiuni privitoare la regimul stabilit pentru alte activităţi reglementate de lege
Art. 348

Exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi

Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.Art. 348 Noul Cod Penal Exercitarea fără drept a unei profesii sa

gabriela constantinescu a scris:

Va rog, am mare nevoie să știu ce pățește un administrator care de 12 ani nu și-a reînnoit atestatul de adm. dar a exercitat activitatea de adm cu CIM si a încasat salarii, prime, măriri de salarii, tot.... I se da amenda sau avertisment ? In cazul amenzii cit este și cine o plătește? Administratorul ? sau se pune pe listele de plata sa o plătim tot noi proprietarii?
Mulțumesc

Va rog, am mare nevoie să știu ce pățește un administrator care de 12 ani nu și-a reînnoit atestatul de adm. dar a exercitat activitatea de adm cu CIM si a încasat salarii, prime, măriri de salarii, tot.... I se da amenda sau avertisment ? In cazul amenzii cit este și cine o plătește? Administratorul ? sau se pune pe listele de plata sa o plătim tot noi proprietarii?
Mulțumesc
Sunt membra a As de Propr. Ad Gen nu s-a tinut nici anul trecut. Eu vad doar suma complexiva a salariilor la avizier, am solicitat să fie afișate defalcat cum prevede legea dar nu se vrea. Luna asta iar a crescut suma totala la salarii cu 400 lei. Încă nu s-a ținut Ad Gen pe anul acesta. Nu mi se răspunde în nici un fel la întrebarea ce salariu are fiecare.

Adam Grecu a scris:

Doamna Constantinescu, dvs. ati participat la lucrarile AG, sunteti membra a as. proprietari?
Asa cum s-a specificat mai sus, L 196/2018, art. 53, lit.h - ati aflat cine/cum se hotarasc functiile si salariile...]
Faza este usor complicata ca trebuie tinut cont din timp de acel salariu minim brut pe economie, pe care nimeni nu il stie cu 1-2 ani inainte, dar nu cred ca la acest aspect ati facut referire .
Poate ne spuneti si noua niste valori, acolo, sa ne facem o idee...

Va mulțumesc, și eu m-am gândit la soluția aceasta, Sint curioasa daca ADP primeste documentul justificativ de la poliție, deoarece mi s-a spus clar că fără semnătura și ștampila de la Asoc. de Propr. nu mi se eliberează Contractul pentru locul de parcare. Chiar am insistat cu întrebarea dacă există alta posibilitate, in cazul in care sint simpatii și antipatii in bloc, cu conducerea, și mi s-a răspuns clar că nu există altă soluție.

ynocentta a scris:

se vrea adeverinta de la asociatie ca aveti buletin

Situatia domiciliului dv se poate clarifica rapid solicitand la politia teritoriala sa dispuna verificarea cartii de imobil cu eliberare document justificativ

Este absolut același formular de cerere pt loc de parcare de multi ani, de cînd s-au înființat. Adică cer adeverință de la Asoc. de Propr că locuiești acolo. Este aberant, sa fii la mina unor grupuri organizate ( de multe ori infracționale = conducerile as de propr). Dacă vezi încălcării ale legii, abuzuri și îndrăznești să îi întrebi ceva, sau nu ii votezi în ședințe Ad.Gen, ti-i faci dușmani și evident nu îți semnează nimic niciodată orice ai nevoie de la ei ,(sau pur și simplu le ești antipatic sau te invidiaza). Eu cred că Asociațiile de Proprietari sunt dubioase și ar trebui desființate sau date amenzi stratosferice pentru cele mai mici abateri ale legii. Cunosc cazuri în care biroul as. de propr de la primărie nu le aplică nici o sancțiune, amenda, ci trimit proprietarul sa îi dea in judecata ( citi au atitia bani de judecăți?) Cu aceste metode proprietarul este mereu la mina conducerii as de propr. , iar cei din conducere pot fi considerați in aceste condiții stapini pe blocuri.
Timpul de așteptare pentru obținerea unui loc de parcare, dacă ai norocul să obții semnătura de la As de Propr., este de.....multi ani!!!!!!! Unii îl așteaptă doar pe Sf.Asteapta!

Adam Grecu a scris:

Bun, si daca eu am 2-3 locuinte (alta realitate, da?), nu am voie sa solicit pentru fiecare locuinta - unde locuiesc oameni cu mijloace auto, loc de parcare?
Deci fiecare dintre cei care au painea si cutitul in mana, isi fac regulamente proprii, bineinteles care sa le convina !
Asadar, omul care se muta si nu mai locuiesc la adresa din CI, adica locuieste in alta parte - mai poate beneficia de loc de parcare, undeva in RO? Vedeti cum sta treaba? Am CI, am act pe casa, am act pe masina - nu am loc de parcare....

Adaug faptul că am mai incercat sa obțin semnătură și ștampilă pentru același motiv, cu locul de parcare și m-au refuzat cu pretextul că nimeni din conducerea As. de propr nu este jandarm sa stea la pinda să vadă cine iese , pleacă, vine, in bloc, cine sta in apartament. Dar la tot restul de proprietari au dat semnătură că locuiesc efectiv acolo, pt obținerea locului de parcare. Mie Nu!

gabriela constantinescu a scris:

Președintele, conducerea Asoc de Proprietari refuza sa imi semneze și implicit sa pună ștampila Asociației pe formularul- cerere către ADP pt obținerea unui loc de parcare. Menționez că locuiesc efectiv de multi ani in bloc, am domiciliu permanent, sint proprietar. Bănuiesc că se răzbună pe mine deoarece le-am făcut sesizări pentru ilegalități și abuzuri, am cerut dovezi în legătură cu consumarea Fondului de reparatii pe care nu le-am primit nici cu ajutorul unui avocat. Primăria și alte instituții nu le-a făcut nimic, mie mi-au răspuns că am dreptul sa ii dau in judecata Nu am mers mai departe în instanță. Acum primesc răsplata.
Ce pot face in acest caz de refuz ? Mulțumesc.