iuliana-dinu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu zic sa-i lasati sa-si vada de treburile lor, daca se casatoresc , cred ca nu se casatoresc doar pt a avea copilul tata in certificat (aia putea sa-l recunoasca si fara cununie). Daca vreti banii investiti inapoi cereti baiatului dvs sa vi-i inapoieze ( daca asta va face sa va simtiti mai bine, desi cred ca ulterior nu mai aveti carare in casa lui). E si normal ca si tanara sotie sa isi stie rostul intr-o casa cat timp va plati si ea rate si vor munci impreuna pt.o viata, fara stresul ca vine socrela sa-i bage in cap baiatului cine stie ce si pe la 40 de ani sa ramana pe drumuri. Mai puneti-va si in locul ei.
Lucrez ca as.med.principal generalist intr-un cab.de medicina de familie, care presupun ca s-a infiintat in 1998-1999. Conform "negocierilor" salariul meu de incadrare nu se incadreaza nici macar la nivelul salariului infirmierei din spital. In calculul salariului nu se regaseste spor de grad principal si nici spor de vechime. In legea salarizarii in sanatate, undeva in subsolul legii , era un paragraf care stipula ca salariatii din CMI-uri se incadreaza la un nivel de salarizare ...si te trimitea la un alineat si un paragraf unde puteai sa iei la cunostinta cate parale faci! In actuala lege a salarizarii salariatii din mediul privat nu mai sunt inclusi. Pe vremuri mai era o chestie: ca angajatul cu studii medii sa primeasca un salariu de cel putin salariul minim pe economie + 25% iar angajatul cu studii superioare salariul minim pe economie + 50%. Prin urmare cat ar trebui sa fie salariul meu de incadrare avand in vedere ca am 17 ani vechime(din care 12 in sanatate-la acelasi loc de munca) si am si grad principal luat din 2013? Cum pot aduce la cunostinta medicului unde sunt angajata care este legislatia in vigoare?