Buna ziua, am in proprietate impreuna cu copilul minor de 9 ani o casa in Romania. Este obtinuta dupa ce sotul, respectiv tatal copilului a decedat in 2012. De 2 ani m-am recasatorit si actualul sot a adoptat copilul iar pt ca el (cetatean roman) locuieste si lucreaza in Germania, ne-am stabilit aici avand Anmeldung pe un apartament inchiriat. Ne-am hotarat sa vindem casa din Romania si avem un potential client. Am rugamintea daca se poate sa ma sfatuiasca cineva in privinta a doua probleme:
1. Am inteles ca Autoritatea tutelara ii va deschide un cont copilului in Romania in care se va depune partea de bani ce ii revine copilului si ca se va putea folosi de ei dupa majorat. Pana aici totul bine, dar noi ca parinti, putem viziona situatia contului copilului pana la majorat, iar el cum ii va putea gestiona din Germania, avand in vedere ca i se vor schimba actele de identitate, respectiv CI, pasaport?
2. Cand se va vinde casa, nu vom mai avea domiciliul in Romania si nici cine sa ne ia in spatiu, deci vom fi cetateni romani fara domiciliu in Romania.
Ce probleme implica aceasta mai tarziu, avand in vedere ca va trebui sa revin in tara atunci cand imi voi depune dosarul de pensie pt ca am lucrat 23 ani si nu voi mai avea CI?
va multumesc anticipat