avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandraDr

Activitate AlexandraDr

In urma casatoriei cu un cetatean roman, un cetatean peruan obtine un certificat de rezidenta in Romania. As vrea sa stiu daca acest certificat ii ofera posibilitatea de a munci/locui si in alte tari din Uniunea Europeana, sau este valabil exclusiv pentru teritoriul Romaniei.
Multumesc
Certificatul de rezidenta obtinut de cetarerteanul peruan in urma casatoriei ofera dreptul de a locui/lucra si in alte tari din Uniunea Europeana, sau doar in Romania? Multumesc

Ca o completare:Taxa de 2 lei nu se mai percepe, iar daca persoana de cetatenie peruana nu cunoaste limba romana va trebui sa mergeti la depunerea actelor si la casatorie insotiti de un translator/traducator autorizat.

Buna ziua,
Sunt tehnician Maseur, cu diploma care imi da drept de libera practica pentru masaj.
As dori ca in sezonul estival sa imi amplasez un cort si o masa de masaj pe plaja.
Nu stiu ce autorizatii si ce taxe ar trebui sa platesc pentru acest tip de servicii si la ce institutii ar trebui sa apelez. Momentan nu am firma, intentionez sa imi deschid un PF.
Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii legate de posibilitate de a desfasura aceasta activitate; unde trebuie sa merg si ce acte imi trebuiesc.
Va multumesc!