avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate ViolaTrieste

Activitate ViolaTrieste

Multumesc pentru adrese
Am senzatia certa ca ma lovesc de un bloc MENTAL , profesionistilor din Romania le este greu sa inteleaga orice alt aspect care nu este legat de BANI , BENEFICII ECONOMICE.
Este o dorinta personala , deoarece am cetatenia romana ! Doresc ca foarte multe lucruri de care se bucura un invalid civil in tarile occidentale sa existe si in Romania , unde sunt convinsa ca anumite legi NU SUNT PUBLICATE IN MOD INTENTIONAT !
Nu ma intereseaza sa primesc o pensie in Romania , deoarece nu sunt asigurata ;intentia mea este recunoasterea procentajului de invaliditate in Romania.
In Italia am un salariu, nu primesc alte indemnizatii , am anumite beneficii gratuite care probabil in Romania nu exista .Nu pretind nimic de la statul roman ; din pacate nu pot cere pensie anticipata in Italia si nici nu am aceasta intentie .
Avocatmaria, daca cititi cu atentie mesajul initial, am mentionat procentajul de invaliditate ( 36%) in mod intentionat .Nu stiu daca cunoasteti legislatia italiana , dar beneficiile economice pornesc de la un procentaj de 76% !!
Eu am un loc de munca in administratia publica italiana , NU URMARESC NICI UN BENEFICIU ECONOMIC pe teritoriul statului italian sau statului roman .
Astept un raspuns profesional , clar .Multumesc
Buna ziua.
Ma numesc Violeta Oana Ghemulet , traiesc si lucrez in Italia , in localitatea Trieste ( Friuli-Venezia-Giulia) ; sunt cetatean roman si detin cetatenia italiana ( din 2001).
In urma unui accident stradal, am fost internata si operata in spitalul de stat din Mestre ( Venezia) in anul 2004; a fost aplicat un protocol chirurgic ortopedic gresit care a dus la pierderea articulatiei gleznei stangi .
Din anul 2008 detin un certificat de invaliditate civil de 36% , iar anul acesta ( 2017) voi prezenta cererea de agravare a starii de sanatate la Comisia de Invaliditate din orasul Trieste .
Intrebarea mea este urmatoarea: care sunt formalitatile si demersurile necesare pentru recunoasterea procentajului de invaliditate pe teritoriul Romaniei ?
P.S. in prima jumatate a lunii februarie 2017 am trimis un mail similar la Asociatia Invalizilor din Romania ( cu sediul pe Calea Victoriei) , dar nu am primit nici un raspuns ; singura mea speranta este disponibilitatea dvs.
Va multumesc anticipat.
Cu stima, Violeta Oana Ghemulet