avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate rav2810

Activitate rav2810

Buna seara,
am gasit sa cumpar un teren in Bragadiru, Ilfov la un pret foarte bun, dar am intampinat urmatoarea problema : latimea a terenului ( aproximativ 10 m ), este mai mica decat frontul minim specificat in PUG. Conform acestuia nu as putea sa obtin autorizatie de construire pe terenul respectiv deoarece nici unul dintre vecini nu imi va permite sa ma " lipesc" de una din casele lor ( asa cum spune in PUG ).
La pagina 19 din PUG, acolo unde sunt specificate distantele minime necesare obtinerii autorizatiei de construire, este specificat : “Pentru parcele din țesut tradițional cu o deschidere mai mică de 12 m ….”. As vrea sa stiu ce inseamna ( sau la ce se refera legea ), cand spune " parcele din tesut traditional .
Deasemenea, va rog sa imi spuneti daca m-as putea incadra la primul punct din PUG referitor la distantele minime ( deschidere mai mica de 15 m ), deoarece in acest caz mi-as putea construi o casuta cu o latime de 6,4 m ( ceea ce cred ca ar fi suficient ), avand in vedere ca legea spune ca ar trebui sa am intr-o laterala 60 cm distanta fata de limita de proprietate, iar in partea opusa 3m .
As vrea sa va intreb daca distanta de la limita de proprietate se refera la distanta intre peretele casei si limita de proprietate sau intre acoperis ( care este mai apropiat de limita de proprietate), si limita de proprietate.

PUG-ul pentru Bragadiru este disponibil aici : [ link extern ] .

cu stima, R.V.