Tocmai de asta sunt in ceata. Cursurile au fost frecventate, neintrerupt, dar pentru ca am picat examenele nu am obtinut creditele pentru promovarea in anul 3, deci merg, in continuare la facultate, la cele cateva materii din anul 2 la care trebuie dat din nou examen. Adeverinta primita de la facultate atesta faptul ca scoala nu a fost intrerupte. Daca mi se citeaza, din nou, acelasi fragment de lege pe care l-am mentionat si eu, si domnul care mi-a trimis mailul si pe care l-am citit in repetate randuri si anul trecut, cat timp eram insarcinata, nu ma ajuta cu nimic. Conform citatului sunt indreptatita sa beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Mentionez ca sunt studenta de 30 de ani, si chiar daca am mai lucrat in timpul facultatii, orarul nu imi prea permitea sa si am un job stabil pe perioada lunga
Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie: Studenta in anul 2 la litere in cadrul UVT(studii cu frecventa), cu repetare de an din cauza lipsei catorva credite din 30 necesare promovarii. Am nascut in 5 noiembrie, dar pana atunci am facut tot ce se impunea pentru continuarea studiilor(frecventare + Plata taxei) pentru a putea beneficia de indemnizatie dupa ce nasc. Mentionez ca lipsa creditelor suficiente se datoreaza incapacitatii mele de a ma deplasa pe caldura din timpul sesiunii de vara, iar in toamna a fost cam la fel de cald in sesiune, iar sarcina mea avea deja 7 luni. Saptamana trecuta am trimis un email catre AJPIS Timis, in care intrebam o data probabil a virarii alocatiei (la depunerea dosarului pentru indemnizatie mi s-a spus februarie-martie). Legat de alocatie nu am primit raspuns, in schimb, in urma solicitarii, de catre cei de acolo, a cnp-ului meu si a datei depunerii dosarelor, am primit un raspuns din partea Comp. Juridic, in care era citat art. 2, alin. 5, lit. m din OUG nr. 111/2010 si la sfarsit mi se spunea cum datorita faptului ca pe adeverinta de la facultate era scris ca repet anul, cererea mea pentru acordarea indemnizatiei va fi respinsa.
Am recitit azi respectiva HG, si nu gasesc nimic legat de situatia mea. Daca m-as fi gandit ca nu am dreptul la indemnizatie, imi intrerupeam anul ca sa-mi pot ingriji copilul in liniste, si, sincer, nu-mi prisoseau anul acesta nici cei 3000 Ron platiti ca taxa la facultate. Va rog sa ma ajutati cu idei de posibile solutii