Momentan aștept sa fiu sunată pentru declaratii. După părerea dumneavoastră ar trebui sa consult un avocat înainte de a fi chemată la declarații sau sa aștept sa fiu chemată si sa vad exact ce acuzații mi se aduc si apoi sa consult un avocat? Cum credeți ca ar trebui sa procedez? Poate suna penibila întrebarea mea dar nu am avut niciodată probleme cu legea mai mult decat amenda....
Multumesc mult pentru răspuns si promptitudine. Dar sunt șanse sa imi rămână aceasta complicitate la cazier? Cam in cat timp ar trebui sa fiu chemată pentru declarații? Pot părăsi localitatea?
Si care ar fi sancționea care s-ar aplica in cazul de fata?
Sunt destul de speriata având in vedere ca nu am sustras nici un obiect iar eu ce aveam in Cos mi-am plătit. Ei au spus ca se vor uita pe camerele de supraveghere si ca voi fi chemată sa dau declarații dar sunt complice la furt calificat..
Ieri am fost cu o prietena in Carrefour. Am fost la raionul machiaje si ne-am uitat la mai multe lucruri, ea a luat cosmetice in valoare de 250 lei si s-a îndreptat spre haine, am urmat-o si apoi eu am mers sa imi fa cumpărăturile timp in care ea a mers la cabina de proba si apoi ne-am întâlnit iar la casa. Ea nu a plătit nimic din ce a luat iar eu mi-am plătit cumpărăturile. Când am ieșit ne-au luat cei de la paza si au chemat poliția. Ne-au verificat si au văzut ca eu nu am luat nimic ci doar prietena mea. Ea si-a recunoscut vina si a zis ca eu nu am nici o legătura dar totuși mi-au fost luate numele si data nașterii si CNP-ul, dar nu orașul sau adresa( Eu sunt momentan in Cluj unde lucrez dar nu am o mutație pe Cluj) . Ne-au lăsat sa plecam si mi s-a spus ca sunt complice la furt calificat si ca voi fi sunată sa ma prezint la poliție sa dau declarații. Ce ma sfătuiți sa fac? Eu trebuie sa plec din Cluj in următoarele zile. Daca ma suna poliția, sa ma prezint cu un avocat? Sunt posibila de complicitate si dosar penal? Va rămâne aceasta "complicitate" in cazierul meu? Pot pleca din localitate? Va rog mult un răspuns cat de curând posibil.