avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Activitate Ogica

Activitate Ogica

Răspuns la discuția Fals stat de plata
In adeverinta cat si in statul de plata scrie salariul net nu brut!

viorel55 a scris:

Atentie ! Inainte de a face aceste demersuri, verificati valorile pe care le comparati. In fisa de venituri se inregistreaza urmatoarele : Venit Brut, Deduceri, Alte Deduceri, Venit Baza de Calcul, Impozit Retinut. Dupa cum vedeti nicaieri in Adeverinta de Venituri nu figureaza Restul de Plata care este (presupun) suma de 980 ron !! . Este posibil sa comparati doua valori cu semificatie diferita. Sunt de parere sa verificati mai intai cu statul de plata complect si dupa aceea sa faceti demersuri, daca va fi cazul.

Răspuns la discuția Fals stat de plata
Da o sa merg la ANAF si apoi la politie cu sparanta ca voi recupera diferentele.

Cornel Vasile a scris:

Puteti sesiza atat ANAF-ul, cat si Politia, daca considerati ca este ceva in neregula cu statele de plata.

Salut, am o problema cu firma angajatoare. Acum cateva zile am cerut o adeverinta a salariului net pe anul 2018. Cand a ajuns stupoare soc si groaza! Nu batea nimic din salariul net de pe adeverinta cu salariul net din statele de plata care le am acasa pe anul 2018 exemplu pe adeverinta de venit pe luna mai am 1350 iar pe acel stat 980 ron. Pentru ca lucrez la firma de paza banii ii primim in numerar. Consider ca seful de obiectiv falsifica statele de plata si pe cele venite de la firma le semneaza el in locul nostru pentru ca acele state care le semnam nu au o semnatuta sau o stampila si sunt facute in excel doar cu nume si salriul net. La firma nu pot discuta cu ei pentru ca ma trimit tot la seful de obiectiv. Ma indrumati ce sa fac in continuare catre cine sa ma adresez , politie anaf itm? Sa cer in scris la firma sa imi puna la dispozitie statele de plata ? Ce e de facut? Va multumesc.