avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Activitate NMLaurentiu

Activitate NMLaurentiu

Buna ziua,

Sunt intr-o situație similară si as dori sa știu cum s-a finalizat situația cu imobilul dumneavoastră ?

Mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Amenda încadrata greșit!
Aveți dreptate, voi inaintea plangerea precizând toate aspectele, va mulțumesc pentru timpul acordat.
Răspuns la discuția Amenda încadrata greșit!
latka a scris:

Deocamdata nu a venit nici un raspuns de la ICCJ, asa ca sfatul meu ramine valabil, mai importante ramin motivele de anulare PV, pe OG2/2001 si, neconcordanta de articole.

Un aspect esential este ca acest PV sa fie semnat de un martor, pentru ca sunt incalcate dispozitiile art. 19 din OG2/2001.


Nu exista martor, sectiunea din PV destinata completarii cu datele martorului este goala iar sub aceasta sectiune citez din PV: "Nu a fost de fata niciun martor deoarece persoanele de fata nu au dorit sa aiba aceasta calitate"




Răspuns la discuția Amenda încadrata greșit!
înțeleg și vă mulțumesc pentru răspuns, nu am avut genul acesta de probleme până acum, ma gândeam ca se poate depunde o simplă plângere către superiorul ierarhic al agentului, pentru a-l mustra pe agent, nicidecum n-am de gând sa-mi pierd timpul si banii prin judecatorie pentru acel agent.
Răspuns la discuția Amenda încadrata greșit!
Vă mulțumesc pentru răspunsurile rapide, nu-mi rămâne decât să contest PV și sper ca voi primi un răspuns favorabil.
Aș mai avea câteva întrebari, unde pot depunde și o plangere împotriva agentului constatator al politiei locale? Este indicat să o depun acum sau dupa ce primesc răspuns la contestarea PV? Nu-mi pun sperante la un castig de cauza, dar poat data viitoare nu o sa mai actioneze singur.
O sa incerc sa fiu cât se poate de scurt si explicit, am venit în vizită în Timișoara și GPS-ul meu a avut ceva probleme, asa ca am intrat pe o straduta cu sens unic și am mers pe interzis după care am facut dreapta intrand pe o strada cu circulatie in ambele sensuri, un agent al Politiei Locale Timisoara a constatat cand am iesit de pe interzis, mentionez ca angetul era singur langa masina si m-a oprit urmand ca dupa aproximativ 5 minute sa apara si colegul lui din curtea unei case, mi-au dat amenda pentru nerespectarea indicatorului "accesul interzis" m-au intrebat daca am mentiuni si am raspuns cu da, i-am cerut sa scrie: "Agentul de politie era singur atunci cand m-a oprit" acesta a refuzat sa treaca asta pe motiv ca, colegul acestuia este acolo chiar daca nu a fost in momentul opririi, m-a intrebat daca vreau sa semnez si i-am raspuns ca voi semna doar dupa ce completeaza mentiunile mele, acesta a zis ca nu este nevoie, ca voi primi amenda acasa, s-au urcat frumos in masina si au plecat. Acum procesul verbal a ajuns acasa si pe langa faptul ca la mentiuni este scris "Oricum nu semnez ii cuvantul meu contra cuvantului tau" chestie pe care nici macar nu am zis-o, mereu i-am vorbit frumos cu dumneavoastra si nu vad de ce as trece asa ceva la mentiuni. Trecand peste asta fapta comisa nu se incadreaza in articolele din PV in baza caruia am fost sancionat, cel putin eu n-am gasit fapta incadrata acolo. Citez din procesul verbal: "Faptele comise sunt prevazute de art. 111 din OUG 195/02 si sanctionate de art. 99 al. 2 din OUG 195/02" in art. 99 al. 2 eu am gasit doar ceva legat de "nerespectarea obligaţiei de semnalizare a manevrei de schimbare a direcţiei de mers". Sper ca am fost destul de explicit cu privire la situatie, este prima data cand patesc asa ceva deci nu prea stiu "cu ce se mananca" am urmatoare intrebari:
Am sanse de castiga in instanta?
Daca platesc amenda, pot recupera banii in cazul unui raspuns favorabil din partea instantei? Daca da, cum?
Daca sunt dintr-o localitate aflata la 300 km de Timisoara, am intelesc ca pot contesta doar in Timisoara, pot cere in instanta ca si cheltuieli de judecata decontarea transportului(banii de combustibil)?
Pot depunde o plangere importiva agentului? Din cate stiu eu nu au voie sa actioneze singuri, nici macar sa opreasca participanti la trafic in plus PV pare completat in bataie de joc.

Astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat.