avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Activitate Incognito82

Activitate Incognito82

Răspuns la discuția Acceptare apel
A fost un divort, din ce am inteles pana acum. Domiciliul era la mama, dar a fost plecata din tara circa 6 luni. Dupa revenire aceasta a mutat minorul la 300 km distanta, astfel ca tatal nu si-a putut exercita autoritatea parinteasca data fiind distanta, motiv pentru care a intentat un nou dosar pe fond ptr stabilirea domiciliului la el. Totodata a introdus si o ordonanta presedintiala pentru a stabili domiciliului minorului pana la definitivarea dosarului de pe fond. Intre timp mama a facut apel, i s-a admis, ordonanta a picat, dar copilul refuza sa mearga la ea. Eu asta inteleg din postarile anterioare.

El intreba daca constituie infractiune daca minorul refuza sa plece ,tatal neimpiedicandu-l sub nici o forma si fiind de buna credinta, sau daca va trebui ca un executor sa puna in aplicare prevedrile Art. 912 Noul Cod de Procedură Civilă - Refuzul minorului Executarea hotărârilor judecătoreşti referitoare la minori . Partea aceasta trebuie lamurita. Este infractiune sau nu daca minorul nu vrea sa plece?

Eu cam asta am inteles din cele postate.
Daca copilul refuza sa mearga la una dintre parti mai sunt intrunite elementele consitutive ale infractiunii de nerespectare a unei hotarari judecatoresti privind incredintarea minorului ? sau in acest caz se fac aplicabile prevederile Art. 912 Noul Cod de Procedură Civilă - Refuzul minorului Executarea hotărârilor judecătoreşti referitoare la minori Executarea silită a altor obligaţii de a face sau a obligaţiilor de a nu face.

aici este dilema..
Ideea este ca omul vrea sa inteleaga ce trebuie facut in cazul in care minorul refuza sa mearga la mama... adica acesta se tavaleste pe jos, se tine de gatul celuilalt parinte, plange, tipa, urla..etc

Care este calea legala pentru a nu i se intocmi dosar penal omului..si pentru a nu ramane fara slujba, dat fiind ca copilul refuza sa mearga la mama?

Sunt de acord ca mamei i-au revenit acelasi conditii stabilite la divort privind domiciliul copilului ( la ea ), dar daca copilul a stat o perioada de timp la tata (cat a fost ordonanta presedintiala) si s-a acomodat acolo la el, ce poate face acest om daca acest copil refuza sa mearga la mama ?

Mama cum poate lua copilul daca acesta refuza ? se intra in sfera penala chiar daca copilul nu vrea sa mearga si face ca toate cele?
Chiar sunt curios cum trebuie procedat legal in acest caz...si nu cred ca este singurul.