avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate Iluzie1

Activitate Iluzie1

Buna ziua,
Am (avut) o căsnicie frumoasa de aproape 13 ani si un soț pentru care as fi băgat mâna in foc. Avem 2 copii (ciclul primar si grădinița), crescuți frumos, cu principii adecvate. Deși el nu merita, i-am educat sa își iubească tatăl, si asa voi continua, dincolo de toate greutățile: multe nu au ținut cu noi, ne-am descurcat mai mult singuri, el mai mult plecat (natura muncii+alegere personală-hobby-uri). In schimb, a reușit sa contribuie mai mult decât mine dpdv material. L-am inteles, m-am îndepărtat involuntar de toti ai mei, ne-am mutat lângă ai lui, am construit complet singuri o căsuța si credeam ca putem fi fericiti.
Intr-o zi, am descoperit ca ma înșală, de mai mult timp cu soția unui subaltern. Ca dovezi am printscreenuri ale unor discuții pe o aplicație telefonică si mărturia lui verbala. Nu cred ca acum relația lor mai continua.
Având in vedere ca descoperirea adevărului l-ar costa pe el (si pe copii, care ar fi urat sa prindă din zbor asta despre tatăl lor!) aproape totul (job, prieteni, relații, familie), va rog sa ma îndrumați, in ce fel as putea sa obțin un divorț din alte motive, care m-ar ajuta sa obțin custodia copiilor, si sa locuiască cu mine in alta parte. E tot ce imi doresc, nu am nevoie de pensie alimentara, nu am pretenții asupra casei sau a celorlalte bunuri, care sunt toate clare pe amandoi dpdv legal.
Avem o rata pentru un credit de amenajări cu ipoteca, c/val a 1/2 din salariul meu, inca 10 ani, așadar e tare complicat sa imi permit singura o chirie, iar intre ei toti, nu se va putea locui, si nu ii pot lasa nici pe copii.
Exclus opinii gen "împăcati-va". In plus, nu sunt șanse ca el sa renunțe usor nici la copii, deci "determina-l sa semneze" iar nu e soluție.
Multumesc mult!