avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Activitate ocsi_b2001

Activitate ocsi_b2001

Răspuns la discuția Rectificare Titlu de proprietate
Topograful a cerut si a primit copie dupa actele de identitate ale persoanelor vii , una dintre ele fiind decedata - nu a cerut copie de pe certificatul de deces, , astfel ne-am fi dat seama de eroare in acel moment. Iar in cazul mamei , nici cei de la OCPI nu au obiectat ca e trecut mumele cu "K" si nu cu "C" - avand copie dupa actul de identitate.
Multumesc pentru timpul acordat..
Am o problema cu TP emis in anul 1995. In urma defunctului sunt trei mostenitori care apar pe titlu,trei frati . La unul dintre ei- matusa , care este decedata - este gresit trecut prenumele , in loc de Iuliana cum sunt trecute in actele de stare civila - certificat de nastere , casatorie , deces.este trecuta Magdalena, iar la mama este gresit o litera din nume - in loc de 'c' au trecut 'k'.. TP a fost intabulat anul trecut .Nu am realizat erorile in momentul in care s-au facut documentatiile pentru OCPI vis-a-vis de prenumele matusei - toata lumea o cunostea ca Magdalena, nu inteleg de ce in acte figureaza Iuliana?! Am inceput sa facem succesiunea , sa facem curat in acte . . . astfel la notar s-a descoperit eroarea . Intrebarea mea este , cum se poate obtine rectificarea TP , care primul pas - comisia locala de fond funciar urmand a transmite mai departe catre comisia judeteana care sa hotareasca in baza actelor doveditoare rectificarea sau prin instanta de judecata trebuie sa cerem rectificarea TP.?? Sta in picioare varianta administrativa , in baza art. 59 ind. 1, alin.(2) din Legea 18/1991 privind fondul funciar- Rectificarea TP se poate face de OCPI in baza hotararii comisiei judetene ?! sau ramane instanta de judecata ?!
Multumesc pentru raspuns !