Buna ziua fratilor,
Apelez la ajutorul vostru in a consilia un tanar ce are probleme matrimoniale ce eu le consider ca iesite din comun. In mare voi expune pe scurt situatia acestuia: s-a casatorit din dragoste cu o tanara si in urma acestei casatorii au aparut pe lume mai multi copii. Inca de la inceputul casatoriei tanara ce parea mutulica inainte de mariaj a devenit cicalitoare si foarte geloasa facand tot felul de sicane acestuia si invinovatiri de adulter. Mentionez ca tanarul nu a fost interesat decat de familie si sotie si cu toate ca aceasta nu il credea el muncea pana tarziu spre a asigura tot ce este necesar gospodariei si familiei. La un moment dat in urma interventiei parintilor si fratilor fetei aceasta a vandut si impachetat tot ce a putut si apoi a plecat inspre locul de bastina impreuna cu copii (sotul nu a putut sa o opreasca). Dupa mai multi ani aceasta a intentat proces de divort si in paralel inca unul pentru indemnizatie de intretinere cu tot felul de minciuni ca si acuzatii la adresa sotului spre a incerca si forta culpabilizarea doar a acestuia in aceasta ruptura familiala. Acesta nu doreste insa sa se desparta de ea indiferent cate i-a facut si se gandeste si la problemele psihologice pe termen lung ce vor aparea la pruncii sai intrucat mama interzice vizitarea acestora de catre tata si mai ales contactul cu acestia -telefonic sau altfel -, copii fiind molestati psihic si fizic de multe ori numai la dorinta doar de a se razbuna pe tata, acesta fiind foarte afectat de comportamentul sotiei. In urma stresului copii au si probleme la scoala cu invatatura si nu reusesc sa fie multumitori pentru mama decat cu note mari ce de multe ori le rateaza datorita conditiilor in care sunt crescuti. Ce se poate face pentru a "forta" cumva o revenire a mamei si a pruncilor in casa familiala si refacerea familiei asa cum a dat-o Bunul Dumnezeu.
Va rog, daca exista ceva chichite avocatesti sau legale de care sa se foloseasca tatal spre a reface mariajul sa nu ezitati sa mi le comunicati spre a il sfatui cat mai bine.
ps: citind pe internet am gasit ca acest tip de comportament se cheama alienare parentala si este destul de periculos pentru psihicul copiilor in viata de adult ramanand sechele.