Buna seara,
Am o problema cu care ma confrunt as vrea daca se poate un raspuns urgent, problema sta in felul urmator, am condus un scuter fara permis mi s-a facut dosar penal, s-a judecat, am vazut solutia pe scurt pe portal.just.ro si de curand am gasit un loc de munca in strainatate unde as vrea sa plec, sentinta mi-a dat 9 luni de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei si 2 ani sub supraveghere, nelamurirea mea este urmatoarea pot parasi sau nu tara ? Am oare si interdictie de a parasi tara, deoarece am un coleg cu o problema asemanatoare, a primit si el 1 an cu amanarea aplicarii pedepsei si 2 ani sub supraveghere si are si interdictie de a parasi tara, eu inca nu am scos plicul cu solutia de la instanta deoarece nu am fost acasa cand mi s-a adus, urmeaza ca maine sa ma duc sa-l scot dar ma macina acest gand ca ma va impiedica lucrul acesta, va citez aici parte din solutie pe scurt:
"Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (4) Cod procedură penală raportat la art. 396 al. 10 Cod procedură penală, art. 335 al. 1 Cod penal, art. 83 Cod penal, stabileşte faţă de inculpatul .... pedeapsa de 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 al. 1 din Codul penal În baza art. 83 alin. (1) Cod penal, amână aplicarea pedepsei de 9 luni închisoare pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) Noul Cod penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune ...., la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) Cod penal pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune ..... În baza art. 404 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88 din Codul penal cu privire la revocarea beneficiului amânării aplicării pedepsei şi executarea acesteia în întregime în caz de nerespectare cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere, a obligaţiilor impuse şi de săvârşire de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. La data rămânerii definitive, dispune comunicarea prezentei hotărâri la Serviciul de Probaţiune ..... În baza art. 272, art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei reprezentând cheltuieli judiciare în favoarea statului din care suma de 100 lei aferentă fazei de urmărire penală şi suma de 100 lei aferentă camerei preliminare şi judecăţii. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, ........
Document: Hotarâre 491/... ...."
Am undeva la 2 saptamani termen sa solutionez toate astea, in cazul in care am interdictie se poate solutia in caz de urgenta o cerere de parasire a tarii ? Cam in cat timp se va solutiona si care ar fi procedura ? Va multumesc frumos !