avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters425999

Activitate ContSters425999

Răspuns la discuția Denigrare in blog
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Dar dacă depun plângere împotriva administratorului blogului, se pune problema să evidențiez fapta de care se face vinovat. Înțeleg din cele spuse de "tgeorgescu" că administratorul nu a încălcat nici o lege. În acest caz sunt indreptățit să-l denigrez și eu pe alt blog sau în comentarii plasate la diverse articole din ziarele online? Sau, mai bine, să-i atac blogul cu ajutorul unor hackeri anonimi? Luați ultima întrebare ca o glumă proastă...

Dacă pot depune plângere penală, ați putea preciza care sunt pașii de urmat?
De un timp am observat că figurez pe pagina de start a unui blog. Sunt pus pe o listă cu colaboratori ai poliției politice și denigrator al Armatei Române.
În comentariile din blogul respectiv apar datele mele personale(Numele, adresa de email, ultimul loc de muncă). Menționez că nu pot fi invinuit de cele două lucruri enunțate. Am cerut explicații administratorului blogului. Am cerut ștergerea numelui meu din listă. A răspuns că e dreptul lui de a proceda așa(probabil ofuscat de unele replici care contraziceau orientarea blogului).
Ce mă sfătuiți să fac?
Aș încerca o plângere penală. Nu știu dacă există vreo faptă penală aici. Cunosc numele administratorului, emailul dar nu cunosc adresa. (necesară pentru a înlesni trimiterea citației).
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

P.S. Menționez că blogul respectiv are o oarecare audiență în rândul persoanelor care mă cunosc.