Ca să fiu și mai explicit...
Societatea pe care o dețin nu are activitate. Am fost fotograf câțiva ani dar am renunțat fiindcă lucram și ca programator în același timp și mi-a fost greu să merg cu amândouă în paralel.
Ce lucrez în prezent, de acasă, ca programator nu este pe firmă ci ca simplu angajat la o firmă din America dar, fiindcă în zona în care locuiesc nu există decât RCS iar firma UPC nu poate instala servicii decât persoanelor juridice, atunci am fost nevoit să fac abonamentul pe firmă...practic asta e tot ce elagă firma pe care o dețin de apartamentul propriu, contractul la UPC.
Cartierul în care locuiesc, este unul privat, relativ nou și în care încă se construiește.
Dezvoltatorul cartierului a acordat doar firmei RCS (în urma unor licitații) dreptul de a trage cabluri prin cartier subteran si suprateran.
Când am fost la dezvoltator pentru a cere aprobare de trecere pe stâlp cu cablul a spus că nu permite altor firme accesul în cartier și la fel ca și cei din asociație, mi-a "recomandat" să apelez doar la RCS.
Ideea în sine este, având în vedere că atât dezvoltatorul cât și membrii comitetului nu sunt de acord să apelez la altă firmă pentru serviciile de care am nevoie, nu se încalcă oarecum dreptul la libera alegere sau, nu știu?!
Și dacă le cer acordul pentru cablul tras iar ei refuză din varii motive, nu este un fel tot o constrângere și forțare să mă folosesc doar de ce vor ei?
Dețin o firmă al cărei sediu social se află în locația x.
Eu locuiesc în locația y și prin natura meseriei lucrez mai mult de acasă, de la pc.
De curând mi-am contractat un serviciu de internet pe firmă în locația y deci nu la sediul social.
Întrebare:
Am nevoie de acordul vecinilor pentru a lucra de acasă în interesul firmei sau pentru acel cablu de internet pe care l-am tras în apartamentul meu?
E nevoie să depun vreun act pe la ONRC și să declar apartamentul propriu ca fiind sediu secundar sau...
Menționez că lucrez ca programator pentru firme din America deci doar pe pc, fără să vină clienți sau să am trafic de oameni etc pe scara blocului.
Iar a doua întrebare:
Mă poate obliga asociația de proprietari sau oricine altcineva să nu contractez servicii de internet de la o altă firmă decât cea existentă în bloc?
Problema este câ în cartierul în care locuiesc, are monopol pe serviciile de net și tv o firmă...din păcate, această firmă nu-mi poate asigura serviciile de care eu am nevoie (conexiune directă cu america, viteze mai mari de 200 Mb pe extern fără pierderi de pachete etc.).
Din acest motiv, am apelat la o altă firmă care-mi poate asigura cele necesare doar că, neavând infrastructură existentă în cartier și fiind abonament de business, a trebuit să vină cu fibră optică direct în apartament dar prin subsolul blocului, unde există boxe de depozitare și unde dețin și eu 2.
Cablul a fost tras corect, fără să deranjeze pe cineva sau să obstrucționeze cumva accesul căilor etc.
De câteva zile sunt amenințat de către comitetul executiv cu tăierea cablului căci spun ei, nu am niciun drept să trag cabluri prin bloc (nefiind blocul mamei) și că dacă am nevoie de internet să folosesc aceași firmă ca restul locatarilor.