avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate ada21avram

Activitate ada21avram

Răspuns la discuția pensie intretinere minor
Presupun ca va imaginati ca vreau sa am procesul in Romania pentru ca eu nu imi permit curand un avocat aici. Iar noi, toti trei suntem romani. Mi.e mai usor sa inteleg, din cauza termenilor tehnici, legea din Romania.
buna ziua,

am o mica problema si as avea nevoie de ajutor din partea dvs. situatia este urmatoarea:
din octombrie 2015 am custodia exclusiva a fiului meu, acum, in varsta de 4 ani si jumatate. la doar cateva luni dupa ce am primit sentinta, m-am mutat cu copilul in acelasi oras cu tatal lui (in strainatate) am sperat ca tatal sa se intereseze daca il are aproape. in fine...nu s-a intamplat, pe el interesandu-l doar persoana mea. niciodata nu i-a platit pensia copilului sau sa-i fi luat vreo haina sau sa ma fi ajutat la plata cursurilor scolare (300€/luna)... acum mi-e cam greu si m-am decis sa nu mai vorbesc frumos si sa incerc sa-l conving sa-i plateasca pensia, vreau sa decida instanta. acum intrebarile mele sunt:
1. daca toti trei avem domiciliul in strainatate, tre sa incep procedura in Romania sau unde avem domiciliul. cat despre tata, nu stiu unde locuieste aici,stiu adresa de la parintii lui din Romania si mai stiu unde lucreaza in strainatate.
2. pot sa cer majorarea pensiei alimentare in acelasi proces?
3. avand in vedere ca ii datoreaza copilului pensia pe 18 luni, pot sa cer sa mi se plateasca si retroactiv? (cum nu i-a platit niciodata...)
va multumesc tuturor care imi raspundeti!