avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate UtuUtuca

Activitate UtuUtuca

Multumesc. Asta am sa fac. Nu sunt recidivist. As mai dori sa imi spuneti ce e defapt individualizarea pedepsei.
Bunaziua. Momentan dosarul priviind consumul de alcool la volan are termen de judecata. Nu am fost retinute doua infractiuni. Pentru partea de consum, am fost chemat la DIICOT. Le am explicat cum am ajuns in posesia la tigara respectiva, unde si cand am consumat o. Mi s a deschis alt dosar, in care sunt acuzat de trafic prin varianta oferirii si detinere, asta datorita faptului ca am cumparat o tigara si am consumat o impreuna cu un prieten, respectivul fiind si el chemat in calitate de martor deoarece a asistat la tranzactie si ulterior la consum. Ma intereseaza sa aflu care este riscul unei condamnari in regim de detentie.
Bunaziua. Legat de discutia anterioara. Vreau sa va zic ca mi au ajuns analizele. Am o alcolemie de 1.6 in sange si pozitiv pentru consumul de marihuana. As dori cateva sfaturi.
Multumesc. Si pentru consum in sensul strict consum, nu detinere si altceva, care e consecinta penala? Nu stiu cum functioneaza sistemul, nu stiu daca o sa fiu cautat, era o presupunere.
Da, un singur dosar insa ma refeream ca daca o sa a doua infractiuni exista posibilitatea unei sentinte cu executare? Si ma refeream la un al doi lea dosar care sa fie intocmit pentru consum de droguri. in sensul ca e iliegal indiferent daca conduci sau nu.
Multumesc pentru raspuns. Am inteles partea la care va referiti dumneavoastra, legat de incapacitatea de a conduce in siguranta, ceea ce ajuta pe plan de rutier, insa daca o sa fiu depistat pozitiv nu o sa se mai deschida un dosar pe numele meu pentru consum? Fiind deschis dosarul si avand si unul pe plan rutier nu exista posibilitatea ca in cazul unui proces sa fiu sanctionat cu o pedeaspa cu executare? Suspendarea o primesc clar numai incazul alcoolului, insa nu stiu daca un al doi lea posibil dosar ar aduce cu sine riscul primirii unei pedepse cu executare.
Bunaziua. Am condus o autoutilitara sub influenta bauturilor alcoolice si am lovit un parapet. In masina cu mine mai era un prieten insa nu s a lovit. In urma testarii mi s a stabilit alcoolemia la 0,7 in aerul expirat. Am fost dus la recoltarea probelor biologice. Problema e ca in urma cu o zi am fumat cred ca vre o 3 jointuri. Mi a fost luata si o proba de urina. Nu am antecedente penale, nu sunt vizat pentru consum de droguri sau sa fi fost vre o data intrebat de politisti despre asta. Din cate stiu THC ul apare timp indelungat la probe. Vreau sa ma lamuriti in legatura cu pedeapsa si incadrarea juridica pe care o sa o primesc. Stiu consecintele bautului la volan stiu si consecintele consumului de substante psihoactive la volan, insa nu stiu daca se interpreteaza ca si concurs de infractiuni de exemplu. Sau daca si pentru substante psihoactive exista un soi de scara pentru a stabili nivelul concentratie. Va multumesc anticipat.