avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Activitate acflorin72

Activitate acflorin72

Buna ziua?

Nu a mai fost nimeni in aceasta situatie?
Buna ziua,

Sunt un cetatean roman cu domiciliul in strainatate si in urma unei vizite in Romania in 2015 am descoperit ca am o datorie la ANAF.
Am cateva intrebari:

1.Cum comunica ANAF cu un crds care nu mai au nici o proprietate imobiliara in Romania? Pot cere ca singura metoda de comunicare posta electronica? (e-mail)

2. Datorie din 2000 (4000000 taxa alcool, tutun, cafea), am contestat si am dovedit ca au in posesia lor chitanta de plata a jumatate din acea suma. Am primit raspuns in 2015 ca am dreptate si suma datorata a fost recalculata.
Avand in vedere ca timp de 10 ani au solicitat suma gresita si in 2015 au recalculat, pot solicita in instanta prescrierea afirmand ca instiintarile anteriore 2015 au fost gresite deci practic nule, si avisul de plata corect din 2015 este pt o datorie veche de 10 ani?

ca fapt divers, prima instiintare de plata a fost trimisa la penultima adresa cunoscuta din Romania, aveam alta adresa pe CI la cea data, locatarul a semant probabil avisul de posta.
De asemenea, la data primirii avisului, eram deja in noua mea tara de adoptie!!! inca am pasaportul cu viza de intrare!

Va multumesc!

Cu stima, Florin A.