avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate Stoian-Dragos

Activitate Stoian-Dragos

Acum cativa ani vecinul din fata casei mele a considerat ca are nevoie de mai multe geamuri in spatele casei.A vorbit cu mine,a spus ca le va tine tot timpul inchise si le va folosi doar pentru lumina. Dupa cateva astfel de discutii am fost deacord.Zidul casei lui unde se afla aceste geamuri se afla la 40cm de gardul despartitor.Acum 2 ani a inceput sa deranjeze.La inceput tinea geamurile deschise doar cu plasa de tantari inchisa iar toate rasetele si tipetele se auzeau in casa mea.L-am rugat sa inchida geamurile pentru ca ma deranjeaza,a fost deacord,urmatoarea zi a pus boxele langa geam si a dat muzica la maxim,l-am rugat iar sa inchida geamurile,iar el a inceput in fiecare zi sa faca la fel.Intr-o seara a intrecut masura.Avea musafiri de aproximativ trei zile iar in seara respectiva au tinut muzica la maxim de la ora 19:00 pana la 23:50 atunci cand le-am batut la geam spunandu-le ca nu ii mai suport.Le-am spus ca ori isi zidesc geamurile ori fac eu un zid in loc de gard.Fiind sub influenta alcoolului au inceput sa injure si sa strige ca sar gardul sa ma bata.Erau foarte suparati ca le-am spus ce sa faca in curte la ei.Mentionez ca urmatoarea zi trebuia sa merg la munca si sa ma trezesc la ora 03:30.Am chemat politia la ora 23:00,a venit un echipaj care a mers la usa lor dar nimeni nu a raspuns iar cand au venit si s-au vazut girofarurile s-a facut imediat liniste de parca nu se intamplase nimic.Dupa ce echipajul a stat de vorba cu noi si au plecat s-a auzit „Da drumul la muzica,eu sunt stapan la mine in casa” si au continuat inca 50 de minute cand am sunat la 112 si au spus ca se vor lua masuri si vor fi amendati daca urmatoarea zi depun o plangere.Am depus o plangere iar ei au primit o amenda pentru tulburarea linistii publice.Anul acesta au inceput din nou sa tina geamurile deschise (3 geamuri normale si doua de baie).Cand am facut plangerea la politie am facut si la primarie si am inteles ca au fost amendati pentru ca nu au trecut in acte constructiile facute acum cativa ani si pentru ca ardeau asternutul animalelor si zilnic era fum in curtea mea si gaseam resturi nearse peste tot prin curte.Cei de la primarie au spus ca este legal sa detina geamuri in spatele casei daca acestea sunt mate.As vrea sa stiu daca pot face ceva in privinta fumului si a geamurilor acestuia.Multumesc pentru timpul acordat.