avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate axandrel

Activitate axandrel

Natura in care a avut loc accidentul, mai exact masina sotiei era parcata neregulamentar, in cazul unei constatri amiabile declararea vinovatului ar fi fost facuta de asigurator iar probabilitatea ca acesta sa gaseasca vina comuna ar fi fost foarte mare...

In momentul producerii accidentului un echipaj de la politia rutiera a fost si a vazut accidentul si a spus ca vinovat a fost soferul tirului pentru producerea accidentului iar sotia va plati cel mai probabil o amenda pentru parcare neregulamentara, insa nefind un accident cu victime a ramas sa mearga la politie sau sa faca amiabila. Asa ca am decis ca cel mai corect e ca politia sa decida cine e vinovat, pentru ca soferul tirului era foarte sigur ca sotia e vinovata si ca el nu are nici o vina ca a lovit o masina parcata neregulamentar.
Buna ziua,

As avea nevoie de o lamurire cum ar trebui sa procedez in cazul situatiei de mai jos.

Sotia mea a gasit masina lovita in parcarea unui magazin, lovita de un tir, initial au vrut sa faca o constatare amiabila insa ulterior dupa ce am aflat firma la care era asigurat tirul am renuntat si l-am anuntat pe soferul tirului ca va merge sa declare accidentul la politie a doua zi (deoarece evenimentul a avut loc seara si sectia de tamponari era inchisa). Insa tirul si soferul nefind din acelasi oras nu s-a prezentat la sectia de tamponari a orasului pe raza caruia a avut loc accidentul pana la implinirea celor 24h. Am vorbit cu soferul tirului si a zis ca a fost la o alta sectie de politie din oras si ca a declarat accidentul acolo si ca a fost politia rutiera si a luat declaratia... Eu am fost la sectia de tamponari de 2 ori sa intreb ce s-a mai intamplat cu dosarul, pentru ca deja a trecut mai bine de 1 luna si nu m-a contactat nimeni de la politie si am aflat ca politia a trimis catre firma care detinea tirul o citatie ca sa informeze politia despre cine a condus tirul, accidentul find incadrat la Accidente cu autor necunoscut... Insa eu am aceste informatii, sotia chiar a notat pe procesul verbal numele soferului care a condus tirul si numarul de telefon (avem copie dupa buletin, permis, rca) insa politia de la tamponari mi-a spus ca asteapta sa primeasca raspuns de la firma care detine tirul si culmea ca fapta se poate prescrie dupa 6 luni ...

Intrebarea mea e cum ar trebui sa procedez in situatia asta, adica nu mi se pare normal ca eu sa nu fiu despagubit ... indiferent ca e doar 50% sau 100% (nu stiu cum va decide politie vina comuna sau daca tirul va fi de vina).

Cum as putea sa prcedez ca sa fie solutionat cazul si apoi sa pot merge cu procesul verbal eliberat de politie la Asigurari pentru reparatia masinii?