avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate Florian12

Activitate Florian12

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Am pierdut un proces de fond funciar cu drept de apel si mandatarul meu a vorbit cu 2 avocati, ce cale de atac sa facem. Unul a spus ca trebuie sa fac apel fara sa dea explicatii si a cerut o gramada de bani si al doilea, a spus ca trebuie sa fac recurs si a mentionat legea 247din 2005.

Aceasta lege este in vigoare astazi sau nu?

Exista alta lege care sa anuleze, sa schimbe sau sa modifice legea 247 din 2005?
Care este acea lege? Poate cineva sa ma indrume in aceasta privinta ?
Mai am 3 saptamini sa depun actele si nu stiu ce sa fac.

Ce cale de atac trebuie sa pun?

Am cautat pe net si am gasit asta la legea 247 din 2005:

TITLUL XIII - Accelerarea judecăţilor în materia restituirii proprietăţilor funciare
Art. 1
În scopul accelerării judecării plângerilor, contestaţiilor şi a altor litigii apărute în urma aplicării Legii fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Legii 1/2000 pentru reconstituirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 16/1997, cu modificările şi completările ulterioare, numite în continuare procese funciare, procedura în faţa instanţelor judecătoreşti se va efectua conform prevederilor acestui titlu, care se vor completa cu cele ale Codului de procedură civilă.
Art. 5
(1)Hotărârile pronunţate de instanţele judecătoreşti în procesele funciare în primă instanţă sunt supuse numai recursului.
Hotărârile definitive şi irevocabile susceptibile de înscriere în cartea funciară sunt comunicate din oficiu de către instanţa de judecată birourilor de carte funciară.
(2)Prin derogare de la art. 264 din Codul de procedură civilă, motivarea hotărârilor pronunţate în cadrul proceselor funciare trebuie făcută în maxim 7 zile de la pronunţare.
(3)Punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti pronunţate în procesele funciare este scutită de la plata taxelor de timbru şi a timbrului judiciar. Creditorul va achita până la 20% din cheltuielile de executare silită, inclusiv onorariul executorului judecătoresc, urmând ca diferenţa să fie obţinută de executorul judecătoresc direct de la debitor, o dată cu avansul achitat.

Multumesc
Florian12