avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Activitate maris20

Activitate maris20

Răspuns la discuția Formulare memoriu catre primarie
multumesc pentru lamuriri.Un singur lucru as vrea sa mai intreb.Catre cine trebuie facuta sesizarea?catre d-nului primar sau catre serviciul specializat din cadrul primariei? -biroul de relatii cu asociatiile de proprietari? adica care sa fie titlul sesizarii?
Răspuns la discuția Formulare memoriu catre primarie
va rog,daca-mi poate raspunde cineva.Multumesc.
buna ziua si multumiri anticipate tuturor celor care-mi vor raspunde.Pe scurt,am facut o sesezare scrisa catre Presedintele Asociatiei de Proprietari in care sesizez faptul ca in apartamentul meu se infiltreaza apa.Cauza exacta nu o cunosc posibil s-a degradat acoperisul sau s-a infundat/fisurat teava pluviala.Ideea e ca am facut o sesizare scrisa catre Asociatia de proprietari ptr. a lua masurile necesare solutionarii problemei.Nu mi s-a dat un raspuns in termenul legal iar situatia nu a fost rezolvata.Eu stiu ca termenul legal de a mi se da un raspuns si de rezolvare a problemei este de 30 de zile.Dar as vrea sa-mi confirmati sau infirmati acest lucru.La sesizarea mea catre Asociatie am primit doar un nr.de inregistrare in care se mentioneaza ca se va intruni o echipa de experti pentru constatare.Dar de atunci au trecut 30 de zile.Nu am primit niciun raspuns in scris si nici nu a fost rezolvata problema.Vreau sa va intreb daca in situatia data pot sesiza Primaria-Biroul de relatii cu Asociatiile de proprietari.Intrebarea mea este cui trebuie adresat acest memoriu?Catre Primar?Si concret,ce anume trebuie sa cer in acest memoriu/sesizare?Ca primaria sa amendeze asociatia sau sa notifice asociatia cu privire la aceasta problema? Aceasta sesizare trebuie facuta impotriva Asociatiei de proprietari sau impotriva Presedintelui de Asociatie?Cu un exemplu de formulare daca ma puteti ajuta mai exact.Multumesc si imi cer scuze daca nu am fost foarte la obiect.
Răspuns la discuția Partaj, divort prin notar
Multumesc ptr.raspuns...In principiu se pare ca acum d nul notar a inteles ce vreau de fapt...Astazi la ora 12 mergem sa semnam actele..A ramas ceva stabilit de genul,sper sa ma exprim corect cat sa ma fac inteleasa,eu ii cedez partea mea de masina in schimbul renuntarii lui la eventualele pretentii pe care le-ar putea avea la banii investiti in apartament..Adica intr un fel sulta se compenseaza...sau ,ma rog,se stinge..numai ca ar mai fi ceva.D nul notar a spus ca nu se poate specifica in act faptul ca banii au fost dati de mama lui,ptr.ca oricum lucrul acesta mama lui nu il poate dovedi.Ca se va specifica doar ca el nu mai are nicio pretentie la banii investiti in apartament,ptr.ca aceasta investitie se va stinge odata cu renuntarea mea la partea mea de masina.E bine asa?daca imi mai poate raspunde cineva va rog,si multumesc tuturor care si-au gasit timp si bunavointa si m-au lamurit pana acum.Multumesc.
vreau sa va mai intreb ceva.In tranzactie ,in momentul in care el va declara ca renunta la investitiile pe care le-a facut in apartament,e bine sa se si specifice faptul ca banii cu care s au facut investitiile au fost dati de soacra? sau nu e nevoie sa se mai specifice asta?adica e suficient ca renunta la dreptul de a cere despagubirii ulterior..
multumesc ptr.sfaturi.Daca voi fi nevoita sa merg la alt notar,banuiesc ca nu este niciun inconvenient ca actele de divort sunt depuse la acest notar,iar actele de partaj sa le facem la alt notar...adica banuiesc ca nu trebuie neaparat ambele actiuni la acelasi notar?..O sa incerc maine sa ii explic domnului notar ca vreau sa facem un fel de tranzactie..asa cum mi-a explicat doamna SfabuAndra careia ii multumesc ptr.sfaturi...Oricum,sunt foarte stresata ptr.ziua de maine...
multumesc ptr.raspuns.Si totusi nu inteleg de ce notarul nu a fost de acord sa procedam asa..adica sa ma pun si eu cumva la adapost...mai ales ca sotul este de acord...chiar nu inteleg...A spus ceva de genul ca daca e sa gandim in felul asta,orice sot poate sa spuna ca a adus imbunatatiri intr o locuinta,si ca de fapt investitiile facute in timpul casatoriei se considera ca au fost facute de amandoi ...mai ales ca soacra nu va putea proba cu chitante etc...faptul ca a dat o suma de bani...cam asta a fost explicatia dumnealui...
in actul de partaj al masinii?D nul notar a spus ca o sa ii fac mai degraba un act de donatie pe masina.Nu inteleg de ce nu poate da el o declaratie la notar prin care sa specifice ca nu are niciun fel de pretentie la ceea ce s a investit in apartament...d nul notar a spus ca nu e cazul...ca nu va venii soacra sa ceara dezpagubiri,dar asta nu imi garanteaza ca nu mi va cere el mai tarziu..deci ce ar trebui sa fac?spun concret poimaine la notar,va rog?sa dea el o declaratie? sau cum?va rog daca ma puteti "lumina"..
Buna ziua si multumesc anticipat tuturor celor care-mi vor aduce lamuriri in urmatoarea problema.Eu si sotul divortam amiabil la notar.Eu detin un apartament proprietate personala dobandit inainte de casatorie,in privinta caruia stiu ca el nu are niciun drept.Dar in perioada casniciei in apartamentul respectiv s-a investit o anumita suma de bani cu care apartamentul respectiv a fost renovat si utilat.Banii respectivi ne-au fost dati de catre soacra mea.Vreau sa stiu daca are vreun eventual drept sotul meu,s au daca imi poate cere anumite dezbagubiri ulterioare.Avem o masina la care amandoi suntem proprietari.Am convenit la notar sa ii donez partea mea de masina,ca o compensatie ptr.faptul ca la un moment dat s au investit niste bani in apartament,bani dati asa cum am specificat,de soacra mea.Ideea este ca as vrea sa ma asigur ca nu voi avea parte de surprize mai tarziu,si vreau sa stiu daca dupa ce se va incheia divortul si partajul masinii la notar,daca sotul poate sa ma dea in judecata pentru a cere desbagubiri..D nul notar a spus sa stau linistita pentru ca avand in vedere ca apartamentul este al meu,nu conteaza cat s a investit in el in timpul casatoriei,eu nu trebuie sa il mai dezpagubesc pe sot cu nimic.El momentan nu are pretentii de genul acesta,dar nu pot stii mai tarziu..As fi vrut sa poata da o declaratie ceva, prin care sa recunoasca ca nu are niciun fel de pretentie la investitia din apartament,dar d nul notar spune ca nu e cazul...poimaine trebuie sa mergem sa ii donez partea mea de masina,dar totusi parca nu sunt linistita ptr.ca de partea mea nu simt ca am o siguranta ca nu ma va da mai tarziu in judecata...Am nevoie de o asigurare,cumva..Mentionez ca banii pe care ni ia dat soacra au fost dati pur si simplu din mana,fara vreun act sau ceva de genul acesta...Va rog mult daca ma puteti lamurii ca sa stiu exact cum stau...