avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Activitate elizabetsareh

Activitate elizabetsareh

Unde treci in actul constitutiv că firma nu desfăsoară activitate la sediu sau la terti?
Buna ziua. Am achiziționat un autovehicul avand cartea de identitate provizorie expirata de 2 săptămâni si cu pasaportul crds valabil . In cartea de identitate aveam adrsa veche si urmeaza sa o fac cu adresa noua. Ambele adrese sunt in acelasi sector in București. Pe contractul de vânzare-cumpărare au trecut adresa veche si s-a eliberat fiscalul. Problema este ca la directia de unde a fost eliberat fiscalul mi-au zis ca ar trebui sa pastrez aceeași adresa si pe urmatoarea carte de identitate provizorie. Este cumva vreo problema daca imi schimb adresa? Ideea este ca nu se schimba sectorul, sunt aceeași persoana. Personal nu vad o problema extrem de mare, însă nu cunosc legislația suficient ca sa fiu sigura. As dori sa știu cum sa procedez in aceasta situatie. Mulțumesc frumos!
Nici in cazul in care am dubla cetatenie si domiciliul in pasaport crds cu resedinta in strainatate? La banca, desi aveam cont deschis in urma cu buletin, mi s-a cerut permis de sedere sau buletin. Avand pasaportul crds au zis ca nu pot face nicio actiune de închidere sau de emitere de card asupra propriului cont pentru ca nu am buletin sau permis de sedere.

tgeorgescu a scris:

Cetatenii romani nu pot primi permis de sedere in... Romania. De asemenea, in multe tari din UE cetatenii romani nu pot primi permis de sedere decat in cazuri extreme, in rest fiind suficienta inscrierea la un domiciliu, la fisc + asigurare medicala din tara respectiva.

Am dubla cetatenie, romana si iraniana. La 18 ani mi-am deschis cont la ing de lei cu buletin romanesc. Am facut o facultate ca roman si m-am angajat. In prezent lucrez in romania, insa acum un an am renuntat la buletinul romanesc pentru a mai urma o facultate. Mi-am deschis un cont de euro in sucursala anul acesta cu pașaport de roman cu domiciliul în strainatate. Recent am pierdut cardul de lei si am vrut sa inchid contul de euro. Desi am contract de comodat facut pe o garsoniera a parintilor in care locuiesc, mi s-a comunicat de la banca, ca nu pot efectua nicio inchidere sau deschidere sau emitere de card fara sa am buletin sau permis de sedere, iar contractul de comodat si pasaportul electronic de roman cu resedinta în strainatate nu imi este suficient, desi pe pașaportul iranian am rezidența in romania. Exista vreo posibilitate sa pot rezolva problema fara sa imi fac buletin sau permis de sedere? Menționez ca nu am cum sa imi fac actele pana in luna octombrie cand ma anunță de la secretariatul facultatii dacă mi se păstrează statutul daca imi fac permis de sedere pe termen lung.
Buna seara. As dori sa stiu de unde imi pot lua o decizie de incetarea a contractului de munca. Firma la care am fost angajata nu mai are activitate. Firma nu s-a inchis in mod legal si nu ne-au inchis contractele de munca la timp. Am depus reclamatie la ITM si nu s-a solutionat cu vreun verdict clar.
Am nevoie de aceasta decizie sa o pot obtine cat mai repede pentru a-mi finaliza dosarul pentru creditul prima casa.