avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Activitate VanessaMiha

Activitate VanessaMiha

Buna ziua ! Am si eu o intrebare dar mai intai sa spun intamplarile de dinainte ca sa intelegeti mai bine. Am lucrat si intre timp am ramas insarcinata,bineinteles pana la nastere am avut cele 12 luni venit lunar. In 30 iunie 2016 am luat de la doctor concediul de risc de care beneficiam ,pentru luna iulie. In luna iulie am mers in Germania la sotul meu .. eu trebuia sa nasc in septembrie dar am nascut mai repede ,in 11 august 2016. Prin intermediul internetului am spus la acea fabrica unde am lucrat ca sa intamplat sa nasc mai repede si fiind in alta tara, deci am avut concediu pe luna iulie iar in 11 august am nascut. Cand am spus ca sunt in alta tara ,nascusem,si nu pot sa plec deoarece copilul era in spital,era si mic nu puteam pleca cu el asa la drum lung, cei de la fabrica au spus ca imi intrerupe contractul, iar eu am crezut ca am pierdut prenatalul . Contractul e incheiat din data de 07 septembrie 2016. Au trecut de atunci 8 luni ,aproape noua sunt, si am aflat de la o doamna ca pot beneficia de indemnizatie dar de cand pun dosarul pana implineste copilul 2 ani. In una dintre cerinte ptr dosarul de indemnizatie crestere copil spune ca sa am copie de la suspendarea contractului de munca,dar problema este ca, contractul meu nu este suspendat, este incheiat. Mai pot beneficia de indemnizatie crestere copil pana la doi ani?. Am acele 12 luni de lucru inainte de nasterea copilului doar ca , contractul de munca nu este suspendat,este incheiat. Desi nu stiu de ce mi-au incheiat contractul pentru ca a fost contract nedeterminat. Doamnele de la biroul de resurse umane de la firma respectiva spun ca eu nu am dat nici un semn si de aceea au incheiat contractul, dar eu am vorbit cu o pontatoare care lucreaza la birou in sectiile mici din acea firma si am spus ca am nascut,iar dupa parerea mea ar fi trebuit sa mearga la resurse umane si sa vada ce e de facut. E o poveste destul de lunga ,dar vreau sa stiu sigur daca beneficiez de indemnizația lunară pentru cresterea copilului daca am contractul de lucru incheiat. Multumesc. Astept raspuns cu nerabdare. O zi buna va doresc