Va multumesc pt raspuns. In sentinta judecatoreasca scrie ca fetita ramane in custodia mamei, tatal facandu-se responsabil de plata pensiei alimentare, dar deciziile in legatura cu soarta fetitei ar trebui luate de comun acord.
Buna seara! Locuiesc in Spania de aproximativ 13 ani, am o fetita de 9 ani pt care am custodia iar tatal ei trebuia sa plateasca pensia alimentara 200€ pe luna si drept de vizita sf. de saptamana alterne. Nu am fost casatoriti legal, suntem cetateni romani amandoi. Suntem despartiti de mai bine de 2 ani, dar nu a platit nici o luna pensia alimentara si nu s.a implicat in cresterea ei. Eu doresc sa ma reintorc in Romania cu fetita, am mers in vacanta cu ea si i.am prezentat locul natal... am decis ca vrem sa fim alaturi de restul familiei (verisori, matusi, unchi) dar intrebarea este, tatal fetei poate sa ma impiedice? Imi poate interzice sa plec cu fata? Mentionez ca nu mai este nevoie de procupa pt calatoria cu avionul, conform legii 169/2016. Va multumesc anticipat!!