Imi cer scuze...asa mi-au spus ieri dimineata ca singura solutie pentru intrarea in legalitate e amenda...dupa care au revenit azi (si mie mi s-a parut putin ciudat) si au spus ca ar mai fi o solutie: sa ne intelegem si daca isi va retrage reclamatia de la primarie nu se mai pune problema amenzii (dar nici problema nu stiu cum s-ar rezolva, ar putea reveni oricand, cred eu, el sau altcineva in cazul in care vinde)...o sa fac totul in scris in cazul in care ne intelegem- eventual si prin notariat. Multumesc de sfat.
Multumesc mult tuturor pentru sfaturi...
Azi dimineata au fost din nou cei de la primarie si au spus ca daca nu ne intelegem intre noi pana luni, ne "inteleg" ei dar ne costa cate 10 milioane de fiecare - amenda (si asta e minimul, pt. ca maximul e 1 mld. ...oare ar trebui sa ma bucur?!?!)...asa ca o sa vad intai ce pretentii mai are vecinu' ca sa pot alege raul cel mai putin rau (pot sa spun ca tot eu am facut si gardul dintre proprietati - zidit din BCA si facut numai pe terenul meu - la care el n-a contribuit cu nimic, dar a spus ca pe o distanta de 20 de cm s-a intrat la el in curte cu 3 cm. - asta ca sa va dati seama cu cine am de-a face)...
Multumesc pentru raspuns.
Nu mi se pare normal sa stau la balcon si sa ma uit in curtea vecinului.
Oricum, intre timp am primit o amenda de la Primarie de 10 milioane, ca sa citez "pentru a intra in legalitate si a se stinge conflictul". Ceea ce nu inteleg este ca eu credeam ca sunt in legalitate atat timp cat toate actele au fost facute si aprobate la vremea lor. Oricum, chiar daca platesc amenda acum, am vreo garantie ca nu o sa faca iar reclamatie anul viitor si iar o sa trebuiasca sa platesc amenda?
Multumesc pentru raspuns.
Inca nu m-a dat in judecata dar m-am trezit zilele trecute cu o reclamatie la primarie...oricum casa a fost facuta conform planului (respecta tote cotele trecute in plan) care a fost aprobat de primarie cand s-a emis autorizatia de constructie.
La vremea respectiva a fost facut si un PUD (nu stiu in ce masura asta are vreo importanta). Conform planului distanta la nivelul solului de la casa la gard e de 1.80 m (distanta reala masurata este de 1.90m). La etajul 1 este prevazut in planul casei un balcon cu latimea de 1.20 m (deci conform planului de constructie al casei ar fi ramas 60 de cm pana la gard), oricum distanta reala masurata este de 1 m (am masurat acum o ora cu ata cu plumb).
Se poate ca planul casei sa fi fost facut si aprobat fara a se respecta normele prevazute in lege? Sa fiu sincer, desi nu sunt de specialitate, eu stiam ca de la peretele care sustine balconul, conform Codului Civil ar trebui sa fie 190 cm, iar de la marginea balconului minim 60 de cm.(deci ca in plan).
Si nu in ultimul rand, ca sa raspund la intrebare, receptia casei s-a facut acum 1 an si o luna iar placa pentru balconul respectiv a fost turnata cam acum 2 ani.
Poate cineva sa ma lamureasca daca distanta de la casa pana la gardul dintre mine si un vecin este conform legii? Mentionez ca am un balcon la etajul 1, amplsat pe un perete al casei, distanta de la marginea exterioara a balconului pana la gard fiind de 60-70 de cm iar de la peretele care sustine balconul distanta e de 190-200 cm.
Din tot ce am citit in codul civil pare sa fie OK, singurul lucru care nu l-am inteles este legat de vederea piezisa de 6 dm (Art. 613 Cod Civil).
Casa a fost construita in 2004-2006 cu toate documentele in ordine si are receptia facuta in 2006, numai ca am un vecin "binevoitor" care a reusit sa ma sperie putin...