avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate adrianvvv

Activitate adrianvvv

Si doamna politist, cat si procurorul au toleranta 0 pentru cei care au baut, cel putin asta mi s-a transmis.

Doamna politist am avut un schimb de replici mai dure pentru ca parea total neinteresata de cazul meu. O sunam la politie sa intreb de dosarul meu, imi zicea ca e ocupata, imi zicea sa revin cu telefon peste cateva saptamani, au trecut asa 3 luni, de fiecare data o sunam cand imi zicea dumneai, pana cand mi-a raspuns foarte iritata ca nu intelege de ce o caut, ca dumneaei nu are ce sa vorbeasca cu mine. Atunci mi-am pierdut rabdarea si i-am spus ca o sa o caute avocatul meu - la momentul respectiv nu angajasem un avocat.

De aceea nu vrea deloc sa ma ajute, iar orice comunicare cu dansa este foarte greoaie. Probabil m-a si repartizat la un procuror cu toleranta 0 pentru alcool la volan.

Acum asteptam rezultatele recalcularii de la IML. Cei de la IML spun ca le-au trimis deja, avocatul a fost la doamna politista, insa dumneaei zice ca nu le-a primit.

Asa ca asteptam.. si asteptam, si deja a trecut 1 an si 1 luna de cand am fost oprit.
Va salut.

Sunt Adrian, am 29 de ani, si locuiesc in Bucuresti.

Am fost oprit anul trecut de politie la sfarsitul lunii mai de un echipaj de politie. Scosesem in oras la masa clientii firmei la care lucram, o echipa de 2 manageri din Franta care veneau la noi sa vada capacitatile companiei noastre pentru o viitoare colaborare.

Nu obisnuiesc sa beau si sa ma urc la volan, dar eram cu masina sefului meu, si m-am gandit ca i-as face un bine daca i-as duce masina acasa. Dupa ce i-am lasat la hotel pe cei 2, am plecat spre casa sefului meu si cu 200 de metri inainte de destinatie, in jur de ora 4 dimineata, m-a oprit un echipaj de politie care mi-a cerut sa fac un test cu fiola. Rezultatul a fost de 0,41.

Am mers la IML cu masina lor unde mi s-au luat 2 probe la interval de o ora. Tot acolo mi s-a luat si o declaratie unde am dat detalii stiintifico-fantastice. Eram foarte speriat si rusinat de faptul ca fusesem prins pe picior gresit. Le-am declarat ca bausem undeva spre dupa-amiaza (deci cu mai mult de 12 ore in urma), ca am si dormit intre timp, si ca nu mancasem nimic. Mi s-a oprit permisul si mi s-a dat un proces verbal in care mi se specifica ca nu am voie sa conduc.

Am asteptat cateva saptamani sa fiu contactat, asa ca prin iulie am sunat eu sa aflu detalii de dosar. Am vorbit cu politistul care se ocupa de dosarul meu care mi-a spus ca pot trece a doua zi sa vorbesc cu el. Din pacate nu am putut trece a doua zi, asa ca m-am dus dupa vreo saptamana, cand am aflat ca domnul a intrat in concediu si se intoarce la sfarsitul lui august. La inceputul lui septembrie m-am dus si am aflat ca se ocupa de dosarul meu o doamna politist, care a fost foarte neprietenoasa atunci cand am sunat-o. Mi-a zis ca e prea ocupata atunci, si ca o sa ma caute dumneaei. In octombrie am continuat sa o sun, si auzeam in telefon cum refuza sa vorbeasca cu mine si le spunea celor care raspundeau la telefon sa imi spuna ca nu e in birou. Mentionez ca eram foarte respectuos si am incercat sa o deranjez cat mai putin posibil.

Am reusit sa vorbesc cu dansa, si m-a invitat in noiembrie sa fac o cerere sa pot plati eu costul analizelor. Dupa alte cateva saptamani o sunam iarasi sa aflu daca a primit rezultatul. Mi-a raspuns foarte iritata ca ea nu are de ce sa vorbeasca cu mine, ca are dosare din 2013 pe care nu le-a rezolvat. Acesta a fost momentul in care m-am enervat si eu si i-am spus ca o sa o caute avocatul meu.

Apoi mi-am angajat un avocat, si intre timp am aflat ca primul rezultat de sange a fost de 1,05 si cel de-al doilea de 0,9. Am fost chemat pentru un alt rand de declaratii, si atunci am spus exact ce s-a intamplat in acea noapte. Dupa asta, procurorul de caz a cerut o recalculare deoarece cele 2 declaratii nu se asemanau.

Si deja nu mai am rabdare! Mai sunt cateva zile si se face 1 an de atunci. Si abia am reusit sa platesc recalcularea, pentru ca doamna politist deja trage de timp intr-un mare fel pentru ca mi-a trimis citatie sa fac o cerere pe care sa o depun la registratura pentru ca cer eu sa platesc recalcularea. Fix in ultima zi dupa cele 30 de zile in care putea sa-mi raspunda legal, mi-a trimis si acceptul.

Acum avocatul meu trebuie sa se duca la politie sa vada ce se intampla mai departe, dar nu-mi raspunde la telefon. Aveam o relatie foarte ok cu el, nu ne-am contrazis niciodata, am facut intotdeauna ce mi-a spus, si cred probabil ca e foarte ocupat cu alte cazuri. Cand am reusit sa vorbesc cu el mi-a spus ca a fost la politie cu un alt client si ca a trecut si pe la doamna politista, dar nu a gasit-o acolo si va merge saptamana viitoare.

Mi-as dori pe cineva care sa fie mai implicat si care sa-mi spuna exact ce sanse am sa recuperez acest carnet si in ce conditii. Deja sunt disperat fara carnet si toata situatia asta imi afecteaza grav viata profesionala.

Ma puteti ajuta cu o recomandare?

Va multumesc!

Adrian