avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate Anca321

Activitate Anca321

Răspuns la discuția situatie financiare asociatie
vedeti, asta e problema. nu toti au rabdarea, pregatirea si timpul necesar sa urmareasca aceste lucruri, stiu ca nu sunt cenzori pentru ca am intrebat si asa mi sa raspuns, ca nu exista pentru ca nimeni nu vrea sa lucreze voluntar, probabil cand s-a infiintat asociatia au aparut pe hartie acei 11 membri, dar fizic nimeni nu verifica nimic. nu zic neaparat ca ar fura din bani, dar intr-un cartier de blocuri al nostru e singurul care nu are interfon si usa de la intrare e vesnic stricata, singurul bloc care nu are asfalt si iluminare in parculet (stiu ca e treaba primariei dar se putea face ceva in sensul asta si din partea asociatiei), la noi in bloc se zugraveste cate un perete si ala de un vecin binevoitor care cere doar bani pe materialele cumparate de el si care in general costa cateva sute de lei, numai la noi in bloc liftul se blocheaza apoape zilnic si cei de la firma de intretinere vin dupa zeci de minute si atunci cu un patent, becuri pe scara nu sunt (stau arse si cateva saptamani)...astea sunt nemultumirile mele si uneori nu e neajuns sa ii spui frumos celui care se ocupa, pentru ca singurul raspuns care il primesti este nu vrea lumea sa dea bani, nu sunt bani, nu avem cu ce... atunci hai sa vedem unde sunt banii pentru ca fond de reparatii exista, iar de tevi sparte si inundatii nu am auzit in bloc...
am spus de la inceput ca intre timp citesc si legea dar mi-ar prinde bine si un raspuns de la cineva deja informat, din moment ce acesta e un forum cu discutii tematice, nu o piata unde toti se cearta si critica, nu a fost cazul pana acum sa ma indoiesc de nimeni din asociatie, pentru ca am mers pe incredere si probabil ca multi alti locatari ai unui bloc si pe nepasare. Stiu ca pot face in scris, am inteles intre timp procedura si am apreciat si raspunsurile de bun simt
nu era vorba doar de un fond de reparatii pentru situatii neprevazute,ci de alte cheltuieli care mi se par absurde.
intr un bloc unde o ag se face o data pe an cu 15 persoane din 200...unde un presedinte apare peste noapte pe motiv ca a fost ales dar nu a fost propus la nicio sedinta ... te trezesti dupa ceva ani ca ramai ala care comenteaza sau ala care prefera sa caute alte cai de a obtine informatii
nu acuz pe nimeni, sunt constienta ca toti avem o parte de vina, cei din comitet ca nu ofera transparenta, noi ca locatari ca nu cerem informatii...
Da, sunt membru, asociatia nu are comisie de cenzori, sunt si economist de profesie "stiu ceva finanțe", vreau sa vad ce se fac cu banii pentru ca plătesc si consider ca in afara de o chitanță neștampilată si semnata de un "vecin" am dreptul sa vad și facturi de la firmele de intretinere sau de la materialele folosite la reparații care sunt multe si nu se vede nimic
era doar o intrebare nu înțeleg atacul
cum pot gasi aceste platforme, banuiesc ca se pot accesa cu ceva user si parola si sunt facute pentru fiecare asociatie..
chitantele primite la plata intretinerii lunare e normal sa fie nestampilate si semnate de alta persoana decat cea care este administrator/casier? respectiv un alt locatar care tine locul administratorului in ziua de program la casierie sau incaseaza de acasa banii si vine apoi cu chitantele semnate de dansul
Buna ziua,
As dori sa stiu, in calitate de locatar/proprietar/membru al asociatei de proprietari ce pot face ca sa pot vedea situatia financiara a asociatei in conditiile in care nu ne este prezentata niciodata si nici afisata la vedere. Nu stim niciodata cand se iau deciziile pentru diferite achizitii sau reparatii cu ce firme se lucreaza, ce oferte de pret au avut si pe ce criterii au fost alese sa execute lucrarile. Pot cere copii dupa extrasele de cont cu depunerile la banca? de ex, in bloc platim in avans bani pentru niste reparatii , inca nu stim cand vor avea loc si nici cu ce firma, drept urmare banii sunt depozitati in banca (presupun) si sunt acolo de mai bine de 1 an, dobanda aferenta ce se intampla cu ea?

in paralel voi citi si legea asociatei, dar nu mi-ar strica si un raspuns de la cunoscatori
multumesc