avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Activitate DraganW

Activitate DraganW

Răspuns la discuția Ce pot face in situatia asta?
Am fost azi si am depus reclamatia la ITM, acuma trebuie doar sa astept raspuns. O sa va tin la curent cu ce se intampla. Mersi din nou de raspunsuri.
Răspuns la discuția Ce pot face in situatia asta?
Nu are nici o copie, nu a primit nimic, doar i-a pus contractul in fata sa semneze. Si concedierea a fost una verbala ("de maine nu mai vii la lucru"), dar oricum nu ar mai fi mers la ce a patit cu ei. Cred ca in dimineata asta o sa mergem la ITM sa depunem o reclamatie si sper sa se rezolve ceva (cel mai mult ma intereseaza banii aia ce i-au fost trasi din salar). Ma gandesc numai sa nu completeze patroana la salar, un salar mai mic. Si apropo, este normal sa lucrezi 16 ore pe zi, o zi da, o zi nu?
P.S.: multumesc pentru interesul dat cazului meu :">
Buna,
Cautand pe net niste legi despre drepturile angajatului am dat de site-ul Dvs. si am zis sa-mi incerc norocul aici si poate imi puteti da un sfat.
Prietena mea s-a angajat in 1 iunie la un bar cu terasa unde i s-a promis un salariu in mana de 800 RON. Astazi a fost data afara si mi se pare ca nu au procedat corect cu ea. In primul rand lucra o zi da o zi nu. In ziua cand lucra programul era de la 8 jumate dimineata pana la 12 jumate , 1, chiar 2 noaptea, deci un program de minim 16 ore in ziua respectiva. Facand un calcul mi se pare ca lucra prea mult pe luna, eu stiind ca ai voie maxim 32 ore suplimentare lunar (poate imi puteti explica voi cum este corect). Alta problema este comportamentul angajatorului care mi se pare total neadecvat (ii facea nesimtiti, tampiti, mai spunea ca ii da cu capul de pereti, asta nu numai ei si celorlalti angajati), Acest tip de comportament si stres la indurat zi de zi pana astazi. Astazi (chiar ziua de salariu) a fost o problema la incasarea unui rulou cu ciocolata. Din greseala, in loc sa bata in casa ruloul respectiv, a batut un corn cu ciocolata (diferenta de pret de 1 RON). Pentru aceasta greseala, patronul barului a sanctionat-o cu 40% din salariu, este corect asa ceva, pentru 1 RON? Mentionez ca si contractul de munca l-a semnat tot azi dupa mai bine de 30 de zile de cand a inceput munca (in contract scrie la timpul de lucru 8 ore pe zi / 40 de ore saptamanal, si in locul unde scrie salariu nu era completat nimic, prietena mea intreband de ce este spatiu gol acolo, iar contabila a spus ca nu ea completeaza salariul ci angajatorul, ea numai sa semneze trebuie si find mai naiva a semnat asa, este corect cum au procedat aici?) In plus ca si sangele pt analize l-au luat in baia barului, nicidecum intr-un cabinet medical. Si dupa toate cele intamplate i-a dat diferenta de salar si a zis ca este concediata. Mi se pare inadmisibil toate cele intamplate si vreau sa fac ceva pt a recupera diferenta de bani imputata si patroana sa fie trasa la raspundere pt cele intamplate ( mi se rupe inima cand o vad venind acasa cu lacrimi in loc si povesteste ce a mai patit la acel loc de munca), numai ca nu stiu unde trebuie sa apelez. Pentru toate cele relatate exista martori.
Vreau sa imi cer scuze pentru exprimarea mai grea si pentru lungul mesaj scris dar la aceasta ora sunt prea obosit pentru a fi mai concis.
Va multumesc pentru eventualele sfaturi.