Buna dimineta,
In anul 2012, 15 mai, am facut un imprumut provident, desi mai aveam unu, din 11.01.2012. Sotia era agent si ne acordau mai usor imprumut. In luna iulie 2012 ne-am mutat in apartamentul nostru, anterior locuind la tatal meu (cu, care nu ne-am inteles absolut deloc). In august, sotia a renuntat la colaborarea cu provident deoarece incasarile erau f slabe si nu se merita financiar. De atunci nu am mai platit deoarece, desi stiind unde stam, nu ne-a cautat niciun nou agent si nici directorul zonal (apartamentul este in zona arondata lui si el stia unde locuim). Evident, nici noi nu am depus eforturi in acest sens. Greseala noastra! Acum e tardiva orice parere de rau. Pe 24.05.2017 am primit la serviciu instiintare de poprire salariala. Cum sunt doua contracte, ma astept la poprire de 1/2 salariu. Totalul contractelor plus cheltuieli ~9500ron. Intrebarea mea este: exista posibilitatea ca aceste datorii sa fie prescrise? Cum pot afla daca sunt prescrise? Termenul de rambursare trecut in contract este de 56 sapt. Fiecare rata devenind scadenta la fiecare 7 zile. Ce pasi ar trebui sa urmez?
Multumesc!