Ieri circulam cu peste 50 de km/h peste limita de viteza legala si am observat din sens opus o masina de "politie" de care stiu ca este echipata cu aparat radar.In spatele meu circula o masina cu aceasi viteza.Cand am vazut,am oprit,am intors si m-am dus acasa sa las masina si sa plec cu alta.Mentionez ca nu am fost oprit de niciun echipaj de politie,deci nu am semnat nimic.Dupa 15 minute,cand m-am intors si am trecut iar prin locul respectiv,am observat masina din spatele meu oprita pe dreapta de un echipaj de politie(dovada ca masina de "politie" este echipata cu aparat radar si era in functiune,deci sigur m-a luat si pe mine).Intrebarea mea este,conform legilor din vigoare,se poate trimite amenda acasa sau acel formular prin care te intreaba cine a condus autovehiculul X,la data de Y,ora Z pe drum X2,sau trebuie sa fii oprit pentru ca procesul verbal sa fie semnat de agentul constatator,martor etc.
Stiu ca de-a randul anilor s-au pus probleme ca doar in cazul radarelor fixe sa se trimita acasa sau ca trebuie sa fii oprit de un echipaj de politie ca sa iti retina permisu/sa iti dea amenda sau mai nou,sa fii oprit chiar de agentul care te-a "luat" cu radarul,nu de un coleg de-al sau aflat la 3,4,5 km distanta si care te asteapta cu drag.
Asta in primul rand,pentru ca mai este o problema,masina de "politie" este defapt o masina normala,fara insemnele politiei,cu un numar de inmatriculare normal.Este legal asa ceva?Exista posibilitatea sa atac cumva in instanta chestia asta?