avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate CrisD13

Activitate CrisD13

Buna ziua, la angajare, prin concurs de post pe specialitate (nu pe grad de cercetare) la institul de cercetare la care activez in prezent nu mi s-au luat in considerare studiile doctorale la zi (finalizate in a. 2004) si vechimea in specialitate de peste 15 ani, in alte domenii decat invatamantul sau cercetarea, atribuindumi-se gradul de Asistent Cercetare (ACS). Mi s-a explicat (la departamentul resurse umane) ca imi pot schimba gradul in urma concursului pe gradul aferent vechimii avute (legea 319-2003). Mentionez ca salariul include sporul de vechime si doctorat. Din cate am inteles din articolele publicate pe internet, doctoratul la zi ar trebui echivalat automat cu gradul de cercetator stiintific, studiile din timpul perioadei doctorale la zi echivalandu-se cu experienta de asistent cercetare/preparator.
Care este legislatia in domeniu, exista vreo lege care arata expres incadrarea unui angajat in situatia mea in institutiile de cercetare? In afara de legea 319-2003, care nu face referire la obligativitatea angajatorului de a tine cont de experienta din doctorat si specialitate angajatului nou-venit din alte domenii decat cercetarea sau invatamantul, mai exista alte acte legislative similare celor care recunosc vechimea din doctorat? Ar fi potrivit poate sa cer o adeverinta de echivalare a gradului de Cercetator Stiintific de la Institutia de invatamant care mi-a eliberat adeverinta pentru vechime ale studiilor doctorale?
As vrea sa stiu daca incadrarea mea s-a facut corect. Daca nu, va rog sa ma indrumati, cu pasii specifici, pentru ca avocatii la care am apelat nu cunosc legislatia din domeniu.
Multumesc anticipat!