avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Activitate IULIANAMALOTEA

Activitate IULIANAMALOTEA

Răspuns la discuția Retinere permis de conducere
Multumesc!
Totusi, cineva trebuie sa i-a masuri cu privire la parcarea neregulamentara pe toate colturile intersectiilor ceea ce face imposibila vizibilitatea! Zona unde s-a intamplat se afla in proximitatea unui mare liceu unde zilnic circulatia este foarte intensa. Noi ne-am asumat vina, am platit amenda, masina o vom repara, dar poate reusim sa schimbam ceva, sa trezim autoritatile, sa scutim si alte persoane de astfel de incidente!

Rugaminte - ma poate ajuta cineva cu un formular de contestatie si eventual cu un model de formulare!
Multumesc !!!
Buna seara! Fiul meu detine permis de conducere de 9 luni. In urma cu doua zile in timp ce se deplasa in municipiul Constanta pe strada Tudor Vladimirescu, la intersectia cu str. Ion Lahovari, intalnind indicatorul stop la care a oprit, incercand sa se asigure pentru a traversa intersectia a fost nevoit sa inainteze usor deoarece vizibilitatea era obstructurata de autoturisme parcate neregulamentar. Mentionez ca in partea stanga a sa era parcat un autoturism marca Jeep, mult in intersectie. In momentul in care a avut vizibilitate a observat ca din partea stanga venea un autoturism si consider ca si cu o viteza mai mare decat cea regulamentara. Respectivul sofer nu a schitat nici un gest de a frana. Atunci, multumesc lui Dumnezeu, a avut inspiratia de a accelera pentru a evita un impact lateral, fapt pentru care a fost lovit in roata stanga spate, apoi a derapat si a lovi un autoturim parcat pe coltul opus al intersectiei. Ne-am prezentat la Politie pentru declaratii, iar dl. agent constatator, probabil cu ura fata de tinerii soferi, i-a aplicat pedeapsa maxima, 60 de zile de retinere a permisului si o amenda de 870 lei. As dori, daca ma puteti indruma, mai exact sa formulez o contestatie in vederea obtinerii unui certificat de grefa. Nu dorim a contesta semnificatia indicatorului stop, dar consider ca este prea mult sa aplici pedeapsa maxima in conditiile in care pe toate cele patru colturi ale intersectiei sunt parcate masini neregulamentar zilnic, ceea ce face imposibila asigurarea in conditii de siguranta si nimeni nu ia nici o masura! Din contra, dl. agent a spus ,,sunt masini parcate in toate intersectiile din oras, iar daca nu ai vizibilitate nu te bagi.".
Multumesc anticipat!