Am cateva întrebări in legătura cu moștenirea casei părinților mei.
Părinții mei au construit casa in urma cu 50 de ani, pe pământul bunicului meu, din partea tatălui. Pe pământ nu s-au făcut niciodată acte in numele lor, ci au rămas pe numele bunicului. Părinții mei nu au fost căsătoriți legal, dar au locuit casa si pământul si au plătit taxele necesare.
Mama a decedat in urma cu cateva luni, si as vrea sa știu cum as putea proceda in acest moment. Tatăl meu nu are actele de la pământ, exista șanse la dezbaterea moștenirii sa pierdem casa si pământul dacă surorile tatălui meu decid ca vor sa o imparta deși pământul i-a fost dat tatălui meu de către părinți si casa a fost construită de ambii mei parinti? Si dacă nu avem contractul de la pământ, primăria comunei ar avea voie sa ne dea o copie, încât acest contract apare in arhiva primăriei?
Eu ca singurul copil la parinti, pot avea dreptul la casa si pământ din partea mamei, chiar dacă ei nu au fost căsătoriți?
Care sunt procedurile de urmat dacă vreau sa trec casa pe numele tatălui, sau eventual al meu, de ce acte am nevoie si pe cine ar trebui sa contactez?
Sunt nascuta in Romania si am cetatenie romana, dar am obtinut si cetatenia italiana prin naturalizare dupa 10 ani de locuit in Italia in 2016. In prezent m-am mutat in Marea Britanie de 2 ani pentru studii universitare, si as vrea sa aplic dupa cei 5 ani de rezidenta in UK si pentru cetatenia britanica - mai ales din cauza Brexitului, care ar putea cauza probleme cetatenilor UE peste 2/3 ani. Din cate am inteles si Marea Britanie si Italia ar permite nationalitati multiple, dar nu sunt sigura in privinta Romaniei. Daca aplic pentru o cetatenie britanica e posibil sa pierd una dintre cetateniile pe care deja le am sau sa fiu obligata sa renunt la cea italiana in favoarea celei britanice? Nu as vrea sa renunt la cetatenia romana in nici un caz. Va multumesc anticipat.