avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Activitate Sp3edy

Activitate Sp3edy

Răspuns la discuția probleme in familie
abcdeadi, minorul nu a fost lasat in tara de capul lui. a stat impreuna cu mama sa pana in momentul in care a fost dus acolo. unul era comportamentul mamei aici altul este cnd a ajuns langa barbat. e de nerecunoscut spune baiatul.
Răspuns la discuția probleme in familie
adelaida minorul a stat in tara cu mama sa de cnd era mic pana acum..
tatal sau lucreaza de vreo 2 ani acolo.
Răspuns la discuția probleme in familie
minorul a fost direct la politie deoarece nu mai suporta incapatanarea alor lui de nu veni inapoi in tara.

de la politie au venit a doua zi cu cineva de la protectia copilului si au analizat situatia.
Răspuns la discuția probleme in familie
tot ce a fost scris mai sus e absolut real. intradevar pare o poveste.

e uite si continuarea.

a fost la autoritati, au venit acasa au constatat dar nu pot sa il tina intr-un centru de plasament pentru k e trecut de varsta de 15 ani si dupa spusele lor nu mai este minor.

Problema s-a pus sa se ajunga la un punct comun cu parintii si sa se intoarca in tara.

Acum vin cu alta intrebare. Parintii nu vor. Politia sau autoritatea competenta in protectia copilului are dreptul de a-i oferii acestuia un act prin care poate ajunge inapoi in tara?
Răspuns la discuția probleme in familie
deci ca sa nu mai apara probleme si certuri voi detalia putin situatia.

Aceasta familie a fost cu parintii in excursie acum 3-4 ani in Spania. Minorul, atunci avand varsta de 13-14 ani a fost intrebat daca si-ar dori sa traiasca intr-o astfel de tara. Ce parinte poti fii sa intrebi la 13-14 ani un copil ce ii place? are oare la aceasta varsta capacitatea de a gandi?

Ei bine problema a aparut in urma cu un an, cnd minorul a spus parintilor k el nu pleaca din tara dar fara nici un rezultat. anul acesta de pasti a fost in excursie in Spania si a facut un mic scandal cu ai lui cum k el nu merge acolo orice ar fii.

bun au ajuns acasa aici mama, minorul nefiind singur in Romania a aprobat sederea. in urma cu o luna si ceva deja aflase niste zvonuri ca ar pleca din tara si a inceput din nou un scandal, de data asta atat de puternic incat nu a mai vrut sa recunoasca cuvintele "mama" si "tata" spunand k mai bine la orfelinat decat cu ei. vi se pare normal k un copil sa ajunga in aceasta situatie?

bun.certurile au tot continuat, mama spunandu-i k e mai bine pt el acolo, k eltfel, e mai in siguranta, etc. in urmatoarea saptamana dupa terminarea scolii a fost depusa o cerere pentru retragerea elevului din scoala fara k acesta sa shtie nimik. a aflat cu 2 zile inainte sa plece.

ee...era sa uit. actele(pasaportul si buletinul) ii erau tinute ascunse de catre mama sa.(o alta incalcvare a unui drept.

in regula tot. a fost retras de la liceu dupa care a venit ziua in care trebuia sa plece. nu a vrut sa isi faca nici macar un bagaj. mama lui i le-a facut cu forta.nu mai manca acasa, nu mai voia sa auda de cuvantul parinti.in momentul in care a trebuit sa plece a luat valiza a varsat hainele si a aruncat-o pe geam.

Varul lui la ordinele mamei, aceasta neputand sa il ia in brate l-a luat cu forta , i-a pus mana pe gura sa nu mai tipe si l-a dus pe sus pana in masina. avea de gand sa fuga dar era cu ochii pe el minut cu minut. pe langa toate acestea imputernicirea mamei de la tata a luat-o si i-a dat foc. dar ajunsi la aeroport nenorocul a facut k aceasta mai avea una. pasaportul l-a lasat in masina si tot neamurile s-au dus sa il caute. l-a dus in avion. plangea de numa si pe drum a lesinat.

a ajuns in Spania si de atunci nu vrea sa manance nimik cu ai lui, nu mai ii poate vedea in ochi. a fugit de doua ori de acasa. le explica k vrea in rom si ei zic ok...luam bilete duminik. ajunge ziua de sambata noaptea nu mai mergem niciunde. este mintit pe fata.


bun.pana aici . in toata perioada in care in tara erau acele certuri tatakl l-a inscris la scoala acolo, acesta afland asta doar in mom in care a ajuns in Spania si i-a fost spus k trebuie mers sa depuna dosarul.un alt lucru ascuns minorului.bun bun. le-a exlicat parintilor in orice chip k dc va sta acolo acestia ii vor manca un an din viata deoarece nu va merge la scoala sau va merge si nu va invata nimik. si la 18 ani va veni in tara,. i-a emotionat un pic dupa care nici un rezultat.

"Tu de aici pleci exact cnd iti dau eu voie" si "Daca mai continui asa poate nu te mai aducem deloc in tara"

acum poate e mai pe intelesul tuturor aceasta poveste s nu mai sunt atatea lacune.

dc mai e nevoie de ceva lamuriri sunt dispus sa vi le ofer. problema e ca s-ar putea ca minorul sa nu fie ascultat de nici o alta autoritate competenta deoarece parintii o sa spuna k e nebun sau altceva care il va dezavantaja.
Răspuns la discuția probleme in familie
adelaida din partea mea poti sa iei premiul saptamanii k nu ma intereseaza da nu mai abera atata.

cum sa nu se stie daca e retras de la scoala din moment ce au parintii cu ei Dosarul de capacitate. care itit este inmanat in momentul incheierii studiilor.

deci daca tot vrei sa vorbesti vorbeste la subiect cum au facut colegii de mai sus care sunt oameni de treaba si spun ceea ce e de facut nu ca ce este si ce nu este.

mersi mult.

P.S. o sa recomand personal sa ti se acorde premiul.
Răspuns la discuția Bilet la ordin, fara acoperire
Biletul la ordin e mai putin periculos decat o fila CEC.

Ati putea sa rediscutati problema cu persoana care l-a emis si sa faceti in asa fe incat sa se efectueze plata in conditii normale.
Răspuns la discuția probleme in familie
era o chestie care a disparut foarte repede care sublinia acel citat si cum k e o iminciuna k nu am date....etc...dar a disparut instantaneu.

sa fim sinceri scoala e buna. conducerea romaniei e de tot....rasu sa nu vb urat. nu faciliteaza cu absolut nimic sederea si vointa elevilor de a ramane in tara. Si sincer depinde de domenii.dc ai cap si eshti pe un domeniu bun ajungi si aici mult mai sus decat ai crede.

dar oricum vad ca e o singura solutie la aceasta situatie. multumesc tuturor.
Răspuns la discuția probleme in familie
mersi mult aNdreiD. sper sa se poata face ceva si de aici .eu tocmai asta intentionam sa aflu. poate sa sune in romania si sa explice sau trebuie contactata o asemenea institutie din Spani.

adelaida k sa fiu clar. date nu dau dar sunt.
Răspuns la discuția probleme in familie
adelaida draga am date cate cu carul despre el dar citeste cu atentie. NU DAU DATE DESPRE EL.precum nume, localitatea in care sta, orasul unde e plecat , telefon si altele dintrastea.date am despre el cate vrei. dar nu dau public.