Multumesc pentru raspuns.
Intreb intrucat speta e putin mai complexa.
Casa mamei a fost cumparata in timpul casatoriei cu tatal meu.
Cu cativa ani in urma tatal a decedat, si la dezbaterea mostenirii ne-am prezentat eu cu mama care mi-a cedat partea ei din mostenirea de la tata. In consecinta casa a devenit 1/2 proprietatea mamei obtinuta prin cumparare in timpul casatoriei si 1/2 proprietatea mea, mostenita de la tata.
Mama mi-a vandut si jumatatea ei, rezervandu-si drept de uzufruct viager, si avand si clauza de intretinere. Deci casa a devenit a mea. Jumatate mostenita, jumatate cumparata, casa in care mama a locuit in continuare, iar eu i-am asigurat in continuare ajutor in ceea ce priveste alimente, medicamente, achitarea facturilor curente, si tot ce mai avea ea nevoie.
Recent a decedat si mama.
Acum intervine problema.
Eu mai am trei surori dintr-o casnicie anterioara a mamei.
Una din surori spune ca la dezbaterea de mostenire dupa tatal meu trebuia sa fie chemate si ele, si ca mama nu avea voie sa imi vanda jumatatea ei fara acordul lor (a celorlalte surori).
Acum pretinde sa ii dau banii pe 1/4 din valoarea casei care i s-ar fi cuvenit in cazul unei mosteniri.
As dori sa stiu daca se pot ataca actele respective (de cumparare si mostenire), si cum ma pot apara.
Buna ziua.
As dori sa stiu daca pentru vanzarea unui apartament este necesar acordul unor terte persoane (in speta copii ai proprietarului).
Multumesc.