Daca legea spune la peste doi metrii atunci e impotriva legii sa fie plantati la distanta de 1,5 m fata de gard ..traim cred eu intr-o tara civilizata, ne ghidam dupa legi..nu in jungla..poate ca nici acolo nu face oricine ce vrea..o sa existe mereu opinii pro si contra intr-o situatie dar cand ceva te afecteaza de ani de zile si nu ai cu cn sa te intelegi atunci consider eu ca legea e in masura sa rezolve problema..eu nu caut scandal ci din contra vreau ca o situatie care vad ca a iesit de sub control sa se remedieze..singura solutie in opinia mea e calea legala cu toate ca am inceput sa am indoieli si in privinta asta..o sa ma interesez si trebuie sa gasesc cea mai buna solutie.
Tin sa mentionez ca , salcamii sunt plantati de-a lungul gardului din fata casei tatalui meu pana in spatele gradinii..cei din fata casei au ajuns la peste 10 m inaltime..umbra,frunze,crengi, toate in fata casei..sper sa intelegeti mai bn unde este problema.
Salcamii nu au fost curatati niciodata,vecinii refuza sa faca treaba asta ,crengile sunt acum foarte inalte pt tatal meu sa reuseasca sa le taie , radacinile s-au intins in gradina noastra frunzele se scutura in curtea noastra si din cauza umbrei pe care o creaza plantatiile noastre de legume nu cresc. Exista si problema aspectului estetic..salcamii sunt saditi la app 1.5 distanta unul de altul pe toata lungimea gradinei vecinului langa gardul despartitor..va puteti imagina cum este sa te uiti la peste 20 de salcami de peste 10m inaltime..plus alti salcami care abia acum au fost plantati si o sa ajunga in cativa ani sa agraveze situatia..
Multumesc pt informatii ,am luat deja legatura cu primarul comunei i-am explicat situatia si intr-un final la insistentele mele a acceptat sa trimeata o comisie la fata locului sa investigheze in urmatoarele zile...tin sa mentionez ca, este vorba de proprietatea parintilor mei si tatal meu in special e cel care a avut de suferit din cauza ingorantei vecinului care a plantat acesti salcami la o distanta de app 1.5m fata de gardul ce delimiteaza cele doua proprietati..salcamii au ajuns acum la maturitate sa masoare peste 10m in inaltime, vecinul a decedat acum cativa ani in urma, dar de cateva luni, sotia si fiul au plantat alti salcami in continuarea celor existenti,pastrand aceeasi distanta de app 1.5 m.. le-am atras deja atentia dar raspunsul lor a fost ca fac ce vor pe proprietatea lor..nu stiu cum sa procedez in continuare, cred ca singura solutie e sa ii dam in judecata..eu am speranta ca daca o sa li se puna in vedere ca trebuie sa mute salcamii mult mai departe de gardul tatalui meu ,la de exemplu 3m distanta atunci ei o sa renunte la ideea de a mai planta..
Am o situatie cu vecinul care a plantat salcami la o distanta mai mica de 2 m fata de gardul ce desparte proprietatea mea de a lui. Asa cum scrie in codul civil artcolul 613, pomii ce depasesc 2 m in inaltime trebuiesc plantati la peste 2 m fata de linia de hotar..intrebarea mea este cum se poate stabilii cu exactitate distanta la care pomii de talie inalta pot fi plantati, in cazul meu salcamii vecinului, eu consider ca doi metri nu este suficient avand in vedere ca pomii cand cresc ajung la peste 10 m inaltime.. cu siguranta exista undeva unde este specificat ca pomii care cresc foarte inalti trebuiesc plantati mult mai departe de 2 m fata gardul vecinului..cunoaste cineva ce lege face referire clara la distanta pomilor inalti, pe care ma pot baza atunci cand o sa ma hotarasc sa-l dau in judecata pe vecinul meu cu care nu ma pot intelege cu vorba buna..multumesc!