avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate Daize86

Activitate Daize86

Răspuns la discuția CASATORIE
sunt din Kenya
Discuție CASATORIE
Sunt cetatean strain si ma insor in cateva luni. Intrebarea mea este: care sunt actele necesare pentru incheierea casatoriei? nu avem ambasada aici in romania.

cum pot proceda?

"Documentul eliberat ori autentificat de misiunile diplomatice sau oficiile consulare acreditate în România, pentru viitorul soţ, cetăţean străin, din care să rezulte că îndeplineşte condiţiile de fond cerute de legea sa naţională şi nu există impedimente pentru încheierea căsătoriei în România, în conformitate cu prevederile art. 31 din Legea nr. 119/1996, republicată, cu modificările ulterioare".

"O alta EXCEPŢIE o reprezintă cetatenii străini, ai caror state nu au misiuni sau oficii consulare pe teritoriul Romaniei. În acest caz, aceştia vor depune o declaraţie pe proprie răspundere dată în faţa notarului public roman, privind îndeplinirea condiţiilor de fond, în vederea încheierii căsătoriei, împreună cu celelalte documente menţionate mai sus"

Imi puteti explica exceptia de mai sus.
Răspuns la discuția CASATORIE
Cum puteti explica asta "O alta EXCEPŢIE o reprezintă cetatenii străini, ai caror state nu au misiuni sau oficii consulare pe teritoriul Romaniei. În acest caz, aceştia vor depune o declaraţie pe proprie răspundere dată în faţa notarului public roman, privind îndeplinirea condiţiilor de fond, în vederea încheierii căsătoriei, împreună cu celelalte documente menţionate mai sus"
Discuție CASATORIE
Sunt cetatean strain si ma insor in cateva luni. Intrebarea mea este: care sunt actele necesare pentru incheierea casatoriei? nu avem ambasada aici in romania.

cum pot proceda?

"Documentul eliberat ori autentificat de misiunile diplomatice sau oficiile consulare acreditate în România, pentru viitorul soţ, cetăţean străin, din care să rezulte că îndeplineşte condiţiile de fond cerute de legea sa naţională şi nu există impedimente pentru încheierea căsătoriei în România, în conformitate cu prevederile art. 31 din Legea nr. 119/1996, republicată, cu modificările ulterioare".