avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Activitate george193

Activitate george193

Răspuns la discuția Calcul Concediu cu Plata
De ce impartim la 365 si nu la numarul de zile lucratoare din anul 2017, care sunt 250 la numar? Multumesc
150 incepand cu 14 februarie sa zicem. Vreau doar cateva exemple sa inteleg modul de calcul.
freeelis a scris:

Calculul este simplu.

De exemplu:
- durata CO mentionata in c.i.m. 24 de zile lucratoare/an calendaristic ( echivalent cu 24 de zile lucratoare / 12 luni = 24 zile lucratoare / 365 zile )

- perioada lucrata : 7 luni

- numar de zile de CO aferente perioadei lucrate : 24 : 12 x 7 = 14 zile lucratoare.

De ce / 365 zile si de ce nu impartim la numarul de zile lucratoare din anul respectiv (asta in cazul in care perioada lucrata este de 150 de zile lucrate (nu luni). Aici cum fac calculul?
Buna ziua,

Care este formula de calcul a zilelor de concediu cu plata?
Din cate stiu se calculeaza in felul urmator: Zile Concediu Specificate in CIM impartite la Zile Lucratoare An inmultite cu Numarul de zile lucrate ?

Zile Concediu specificate in CIM le stiu, numarul de zile lucrate il stiu, dar pentru zilele lucratoare dintr-un an trebuie sa folosesc un numar specificat undeva in lege care reprezinta o medie pe mai multi ani sau efectiv numarul de zile lucratoare din 2017 ?

Multumesc frumos