Sunt din Romania si lucrez in Italia din martie 2016. Contractul de munca este unul bulgar iar toate taxele sunt platite in Bulgaria.
In Italia, nu am platit nici o taxa, spre exemplu taxa pe venit. Am citit o lege cum ca pentru o perioada mai mare de 183 de zile intr-o tara straina esti considerat rezident fiscal. In cazul meu, cum sunt declarata rezident fiscal din moment ce firma nu m-a declarat ca lucrez in Italia? Oare este ca si cum as lucra la negru ? Credeti ca ma pot trezi peste 2-3 ani ca imi vine vreo amenda? Mentionez ca in martie 2017 firma ne-a pus sa ne facem acel codice fiscale pentru a ne face contract in Italia dar am ramas tot cu acel contract bulgar, din motive necunoscute.
Am incercat sa ma interesez dar nu am primit nici un raspuns concret cum ar trebui sa procedez pe mai departe. Firma imi spune sa stau linistita , iar in cazul in care ma trezesc cu vreo amenda imi vor plati ceva taxe atunci :O
Va rog frumos sa ma consiliati cum ar trebui sa procedez.
De la firma din Bulgaria am primit doar fluturasele afente fiecarei luni in parte, nesemnate sau stampilate.