avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate Eliandi

Activitate Eliandi

Răspuns la discuția Impartirea mostenirii
Multumesc de raspuns.
Unde trebuie sa ma informez? La notar sau la avocat? Trebuie sa incepem cu calea notariala prima oara sau trebuie prin instanta?
Buna ziua,
Tatal meu a murit acum cativa ani si a ramas mama care are 2 copii. Taxa de succesiune nu a facut-o deoarece unul dintre copii nu este de acord , spunand ca asteapta sa moara si mama sa ia jumatate din avere daca nu vrea sa ii lase lui tot.
Mama nu doreste sa ii lase nimic din partea ei deoarece , este plecat de mai bine de 15 ani , nu l-a interesat nici de mama nici de tata ca au fost bolnavi si s-au chinuit prin spitale nici macar telefinic si nici cand vine in concedii in tara. In toti acesti ani eu am fost alatuuri de parintii mei, i-am ajutat si am fost cu ei prin spitale. Din aceasta cauza mama mea nu ar vrea sa ii lase nimic mostenite. Tatal meu a murit foarte rapid si nu au apucat sa faca acte ceva sa nu poata lua nimic fratele. Acum mama vrea sa stie daca exista o posibilitate sa imi lase macar partea ei daca fratele nu este de acord sa facem taxa de succesiune iar mama este bolnava si nu vrea sa umble prin tribunale, dar nici nu ar vrea sa-i lase lui din partea care i se cuvine ei de drept. Am omis sa spun ca actuala casa a fost a parintilor mamei si le-a facut contract de intretinere pe casa si contract de vanzare cumparare pe terenuri, parintilor mei.
Multumesc anticipat.