avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate Grigore Valentin

Activitate Grigore Valentin

Am primit hotararea acasa in care se mentioneaza ca trebuie sa achit o amenda penala, in valoare de x ron si ca nu se aplica si o amenda complementara. Asta inseamna ca nu mi se anuleaza dreptul de a conduce.

Corect?

Daca achit amenda si ma duc la judecatorie cu dvada platii,unde trebuie sa ajung pe urma pentru permis.( mentionez ca nu se aplica amenda complementara, deoarece au trecut 2 ani de la savarsirea faptei)
Va multumesc pentru info.!
Am un prieten caruia i s-a acordat permisul dupa ce a platit amenda in cauza.

Presupun ca este mai bine anulare decat suspendare?

In momentul in care mi s-a dat decizia,procurorul a zis suspendarea dreptului de a conduce, nu anularea dreptului.
Complet: 7-P
Tip solutie: 
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. (2) şi (10) C.proc.pen., condamnă pe inculpatul X … pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzute de art. 336 alin. (1) C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.proc.pen., la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4.500 lei (150 zile-amendă X 30 lei). În temeiul art. 63 alin. (1) C.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de neexecutare cu rea-credinţă, în tot sau în parte, a pedepsei amenzii, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. În temeiul art. 274 alin. (1) C.proc.pen., obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 1.000 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 19.06.2017.