avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate Zenro

Activitate Zenro

Buna seara!

Acum doua luni, banca la care am cont m-a informat pe mail ca al meu card bancar, care urma sa expire in cateva luni, a fost inlocuit. Si ca mi se va trimite cardul nou prin curier. Initial mi s-a parut ciudat, pentru ca stiam ca procedura era alta (trebuia sa ma prezint la banca cu cardul vechi care era taiat etc.). Dar totul a fost corect, si am primit cardul nou (cardul vechi a ramas la mine, nu mi s-a cerut sa-l predau curierului sau la sucursala).

Precizez ca foloseam acest card doar online, in putine locuri si pe siteuri securizate si nu am avut probleme nici cu acesta nici cu cel precedent (6 ani de tranzactii online fara pbl de securitate).

Mailul mai spunea ca noul card trebuie activat si ca incepand cu data de 30 nu voi mai putea folosi vechiul card.

Din motive obiective nu am putut activa noul card, iar data de 30 a venit si a trecut. La o zi distanta, pe data de 1, banca ma anunta prin sms alert ca o serie de tranzactii (neautorizate de mine) au fost efectuate din contul meu. Valoarea: peste 1.000 euro. La 1 minut distanta sun banca si cer sa anuleze cardul... Intru in home bank si acolo la tranzactii figureaza cardul care ar fi trebuit sa nu mai poate fi folosit incepand cu data de 30.

Am intrebat daca pe langa convorbirea telefonica trebuie sa ma prezint si la o sucursala iar cel de la telefon mi-a spus ca nu e nevoie si sa iau legatura telefonic cu ei peste o saptamana daca nu ma anunta nimic pe mail intre timp. Pe mailul primit automat in urma convorbirii, banca spune ca ar fi bine sa fac plangere si la politie (dar nu reiese ca ar considera asta obligatoriu).

Ce ma sfatuiti? Sa astept un semn de la ei sau sa ma duc sa fac plangere la politie si sa trec si pe la o sucursala de-a lor?
Si au vreo posibila raspundere pentru faptul ca acel card nu era anulat incepand cu data de 30 cum spuneau? Sa mentionez acest lucru si in plagerea de la politie (in cazul in care ar putea fi vorba de o frauda a unui functionar bancar)?

Multumesc si imi cer scuze de eventualele greseli, sunt inca sub imperiul experientei neplacute (nu stiu daca am ales corect sectiunea forumului).