Buna ziua! Bunicii soțului, căsătoriți de peste 30 de ani, ea pensionata civil, el din armata. El a decedat anul trecut la sf lunii nov si in câteva zile am depus dosar pt pensie de urmas pt bunica. La sf lunii ian a venit decizia, iar in feb am depus cerea pt suspendarea pensiei ei. Menționez ca am vrut sa o suspendam mai devreme însă am fost refuzați de la ghișeul casei de pensii pe motiv ca acest lucru se poate doar după ce vine decizia pt pensia de urmas. Bunica a primit prima pensie de urmas pt luna Martie, însă nimic din urma, noi citind in lege ca intra in vigoare si se plătește de la data de 1 a lunii următoare lunii decesului susținătorului, in cazul in care ambii sunt pensionari si depui cererea in 30 de zile de la deces; deci in cazul nostru de la 1 dec. Am vb tel la pensii mapn si expunându-ne problema ne-au spus ca putem depune o cerere la casa de pensii civile prin care dorim sa înapoiem pensia bunicii si S-o o primim pe cea de urmas pt cele 3 luni, însă am fost refuzați de cei din urma pe motiv ca bunica a avut pensie si nu se poate retroactiv... Eu nu înțeleg, am urmat procedura legală, este o interpretare greșita a legii?? Diferența dintre cele 2 pensii este una mare. Putem face ceva pt lunile dec-feb? M-a gândeam sa mergem in audiența dar as vrea un sfat avizat. Mulțumesc mult!