avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate hmarius14

Activitate hmarius14

Va salut.

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii referitoare la vanzarea unui teren cu plata in rate. Parintii mei au un teren intravilan pe care vor sa il vanda pe bucati. Ei au fost contactati de catre un posibil cumparator facandu-le o oferta : Un avans + plata in rate, pentru una din cele doua bucati de teren, insa parintii mei au ceva dubii in ceea ce priveste acest tip de vanzare-cumparare:

1 - Se poate impune o clauza de genul : sa nu restitui banii in cazul in care cumparatorul plateste avansul iar ulterior se razgandeste?

2 - cumparatorul poate devenii proprietar dupa plata avansului? (parintii mei vor ca acel cumparator sa intre in drepturi doar dupa ce plateste toata suma)

3 - cumparatorul poate gira cu bunuri (imobile si/sau mobile) in cazul in care refuza sa faca plata ratelor sau nu mai are posibilitatea sa le plateasca ?

Parintii mei doresc sa fie acoperiti din punct de vedere legal in cazul in care cumparatorul incearca "fure" acest teren. Ce sfaturi imi puteti da?

Multumesc anticipat si imi cer scuze daca am facut greseli, nu sunt familiarizat cu termenii !