Buna ziua. detin o casa care se gaseste la capatul unui drum de servitute pe care-l impart cu un alt proprietar. Din strada principala, accesul pe aceasta alee se face printr-o poarta care securizeaza intrarea principala. Aceasta alee este trecuta in contract ca fiind in proprietate comuna cu vecinul. In peste 3 ani de folosinta acesta refuza sa faca orice serviciu de intretinere al acesteia(taiat iarba, udat, vopsit poarta acces, reparat scanduri cazute de la poarta, taiat lastarii care intra pe servitute prin gard de la terenul vecin neamenajat, dezapezit etc). Toate lucrarile de mentenanta le-am facut doar noi pe cheltuiala noastra ei neparticipand in nici un fel. De asemenea si-au luat un caine mare pe care-l lasa liber pe servitute, conditii in care copii nostri nu mai ies din curte de frica(mentionez ca noi ne-am pus poarta si la intrarea pe proprietatea personala, ei refuzand sa faca acest lucru pentru a-si tine animalele doar in curtea lor).Care sunt parghiile legale la care pot apela pentru a-l obliga sa participe la intretinerea servitutii, cat si la impiedicarea folosirii acesteia ca proprietate individuala fara a tine cont ca pe aceasta alee avem acces comun. Mentionez ca copii acestuia, desi mari joaca fotbal doar pe spatiul comun, lovind gardurile la care au cazut scandurile de multe ori, ei refuzand sa se ocupe de repararea acetora, lucru pe care l-am facut tot noi pe cheltuiala proprie.Cum putem asigura siguranta copiilor nostri, daca accessul catre poarta este periclitat de prezenta cainelui vecinilor, pe care refuza sa-l tina inchis? Considera ca aceasta servitute este o prelungire a proprietatii personale, fara a tine cont ca ea se administreaza la comun si necesita obligatii de intretinere la comun. Astept sugestiile dumneavoastra, cu ce am putea face in acest caz(mentionez ca am incercat sa discutam amiabil si sa initiem un protocol comun de mentenanta dar ne-am lovit mereu de refuzul lor de participare)