Am mostenit o casa parinteasca la tara. In 2014 am hotarat, impreuna cu sotia, sa facem niste reparatii la casa, aceasta fiind batraneasca si aproape de nelocuit. Am mers la primarie si am intrebat inspectorul cu urbanismul daca am nevoie de autorizatie si mi-a raspuns ca daca nu construiesc ci doar fac reparatii nu am nevoie de autorizatie si am reparat casa. Mai apoi, in martie 2016, am zis ca nu pot sa las asa un gard darapanat ci trebuie sa-l repar si pe el. Pe vechiul amplasament al gardului, am facut gardul cu o fundatie de 10 cm de betaon, pe stalpi de teava de fier si scandura, Aspectul gardului s-a schimbat astfel. Acum sunt chemat de primar, desi sunt o persoana cu handicap accentuat in urma unui AVC, si imi spune ca nu am autorizare si ca ma amendeaza sau sa-mi retrag gardul ca cu 2-3m, casa aflandu-se intr-o curba si ca nu ar fi suficienta vizibilitate iar, in plus, drumul existent se afla pe marginea unei surpari din 1976 si este poate in pericol de extindere a surparii desi din 1976 pana in prezent nu s-a mai intamplat nimic.
Dupa momentul surparii terenului si drumului, pentru noul drum, parintii au cedat o parte din proprietate iar drumul s-a apropiat de curte si casa sub limitele legale, respectiv sub 10 m (legea 198/2015).
Eu nu mai am resurse sa fac modificari la gard, fiind pensionar pe caz de boala.
Toate aceste probleme creeaza o stare de stress de care nu am nevoie dupa AVC iar sotiei i-au produs o stare de neliniste si nesomn.
Ce pot sa fac legal pentru a recapata linistea pe care am cautat-o stand pe timpul verii la tara?
Cu stima,